Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Židovský hřbitov Vyškov

Vyškov

Kromě synagogy se ve Vyškově nachází i židovský hřbitov. Je situován kousek od východního okraje města nedaleko sjezdu dálnice vedoucí na Olomouc.Hřbitov je umístěn na rovinatém pozemku a založen poměrně jako mladý roku 1888. Poslední pohřeb se zde konal v roce 1940. Hřbitov tak byl funkční poměrně krátce a jeho celková plocha je přibližně 3.174 m2, z toho bylo nakonec využita jen plocha o veliko…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Vyškov
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Vyškov
Obec
Vyškov
Telefon

Kromě synagogy se ve Vyškově nachází i židovský hřbitov. Je situován kousek od východního okraje města nedaleko sjezdu dálnice vedoucí na Olomouc.

Hřbitov je umístěn na rovinatém pozemku a založen poměrně jako mladý roku 1888. Poslední pohřeb se zde konal v roce 1940. Hřbitov tak byl funkční poměrně krátce a jeho celková plocha je přibližně 3.174 m2, z toho bylo nakonec využita jen plocha o velikosti 830 m2 při východní straně, zbytek dnes tvoří zahrada přilehlého obytného domu, původně sloužícího jako obřadní síň. Hřbitovní plocha je ohrazena masivní cihlovou zdí vysokou 2,5 m s pilířky. Nachází se zde na 60 novodobých náhrobků ze světlé a tmavé žuly, mramoru a pískovce, většinou v dobrém stavu, seřazené ve čtyřech řadách.

Hřbitov je uzamčen, přes velkou hmotu domu je víceméně ukryt a nenápadný. Přístupný je jen při Dnech evropského dědictví a dnů památek.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete