Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zoopark Chomutov

Chomutov

Zoopark Chomutov je svou rozlohou největší zoologickou zahradou v České republice. V lesnatém areálu přírodního charakteru o rozloze 112 ha najdete 160 druhů zvířat, mezi kterými je i 15 ohrožených druhů zařazených do Evropských záchovných programů. Otevřeno je každý den včetně svátků a víkendů.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Přemyslova 259, Chomutov
Oblast
Severozápad
Kraj
Ústecký kraj
Okres
Chomutov
Obec
Chomutov

Fotogalerie k článku

Zoopark Chomutov leží nedaleko centra Chomutova v blízkosti Kamencového jezera. Byl otevřen v roce 1975 a díky své rozloze 112 ha je největší zoologickou zahradou v České republice.

Největší zoo v ČR

Chomutovská zoologická zahrada má charakter lesoparku s přírodními výběhy, které doplňují vodní plochy rybníků poskytující domov mnoha druhům vodních ptáků. Areálem se můžete svézt zoovláčkem Amálkou nebo si dokonce objednat prohlídku zoo v koňském sedle či projížďku kočárem.

Zoopark se specializuje na zvířata z palearktické oblasti, která zahrnuje Evropu, severní část Asie a severní Afriku včetně Sahary. Mezi typické obyvatele zooparku patří také různá původní plemena domácích zvířat. V hlavní sezóně byste neměli vynechat návštěvu jedinečného Eurosafari – rozsáhlé obory, kde lze zvířata pozorovat téměř jako ve volné přírodě. Do obory vás zaveze souprava Safari expresu a spatřit zde můžete například zubry, koně Převalského, skotský náhorní skot, jeleny, muflony nebo jaky.

Na menší návštěvníky Zooparku Chomutov čekají různé herní a naučné prvky, lanové centrum nebo jízda na ponících. V areálu nechybí ani obchod se suvenýry, stánky s občerstvením nebo stylová restaurace Tajga.

V průběhu celého roku zoopark pořádá také řadu zajímavých akcí.

 

Skanzen Stará Ves

Součástí rozsáhlého areálu zoo je rovněž skanzen Stará Ves, který je ukázkou krušnohorské a podkrušnohorské architektury. Prohlédnout si tak můžete funkční větrný mlýn holandského typu nebo několik různých stavení. Ve stylově zařízeném hrázděném statku zoopark nově nabízí také zážitkové bydlení.

Mapa

Související kategorie

Zoo

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete