Statistika našeho portálu

  • 102 230 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Co dělat v Praze čtvrtý lednový týden

Přijměte naše pozvání za putováním po nejzajímavějších akcích v Praze o nadcházejícím týdnu.

Fotogalerie k článku

Chcete-li si prodloužit hravý víkend o příjemně strávené den, zveme Vás do "Pirátského dětského světa v Europarku", kde všichni mladí objevitelé naleznou svižné kluzavky, vystřelovací kanóny, dětské kino či poutavou horolezeckou stěnu. Milovníky umění minulého století pak jistě osloví "Expozice Český kubismus", která obsahuje souborné kusy nábytku, interiérové doplňky z keramiky či designová díla předních kubistických umělců.

Vášnivou hrou pro skupiny přátel či celou rodinu pak je nová "Úniková hra Tajemství hlavovamu", která Vás nechá nahlédnout pod roušku tajemství a donutí řešit složité šifry a záhadné hádanky. Spoustu zábavy pro děti i dospělé pak slibuje "Toboga fantasy v Avion Shopiing parku", která na 6000 m2 nabízí spoustu atrakcí a nápadité legrace.

Pojďte na ryby

V rámci "Nové expozice Rybářství v Národním zemědělském muzeu" se můžete seznámit s historii i současností tohoto specifického řemesla a díky 3D interaktivním modelům vyzkoušet řadu osobních způsobů jak ulovit tu největší možnou rybu. Jedním z nejtajemnějších zážitků v Praze nabízí nově "Mystic Mindball", který vyzkouší Vaši schopnost rozpohybovat kuličku na stole pouze pomocí myšlenky. Jedním z největších Čechů byl bezesporu i podnikatel Tomáš Baťa, který by se letos dožil 140 let. K tomuto významnému milníku připravili v Muzeu Grévin "Svět Tomáše Bati", který přiblíží život našeho významného podnikatele z doposud nepoznaných úhlů.

Inspirace pro děti

Ve středu si pak nenechte ujít "Pohádkové středy v centru Černý Most", které zvou na oblíbené divadélko a taneční představení pro nejmenší. V Europaparku ve Štěrboholích pak zase potěší "Divadelní neděle pro děti", určená všem dětským návštěvníkům. Rádi zveme i na "Divadelní úterky v Novodvorská Plaza", které lákají na maňáskové divadlo o každém úterním odpoledni. Jedinečnou osobnost jedné z největších postav našich dějin pak připomene poutavá expozice "Karel IV. všemi smysly", zaměřující se na panovníka především jako na výborného architekta a urbanistu. Zvídavé kluky pak jistě potěší "Expozice s legendární stavebnicí Merkur" v Národním technickém muzeu, kterou naleznete nedaleko výstavy o Hornictví a hutnictví.

Praha hoří!

Zajímavým tipem na výlet budiž i pozvánka na "Expozici Praha hoří! v Muzeu hlavního města Prahy", která široké veřejnosti připraví poutavý příběh o pražských požárech a historii pražských hasičů. Po celý týden pak můžete navštívit unikátní výstavu "Můj šálek Kafky aneb židovský humor v kresbě a grafice Jiřího Slívy". Fyzickou kondici si pak můžete vylepšit v rámci kurzů "Sebeobrany a Wing Chun kung fu pro děti i dospěláky". Zájemci o detailní prozkoumání naší specifické historie by si pak neměli nechat ujít výstavu "Vítězný únor", která mapuje vývoj a klíčové milníky v poválečném nástupu komunistické strany k moci.

Víte, že je v Praze muzeum Applu?

Zajímavosti ze světa moderní techniky spojené s hravou zábavou představené v unikátním prostoru přináší "Apple Museum Praha", které rekapituluje historii i aktuální současnost jedné z nejslavnějších světových značek spojenou s životem a dílem Steva Jobse. Volnočasovou aktivitou pro celou rodinu je návštěva "Lanového centra Proud v Praze", které prověří Vaši fyzickou připravenost i mentální odolnost. V úterý pak zveme na "Dětské úterky do Galerie Harfa", které v dětském koutku nazvaném Bambule potěší všechny návštěvníky atraktivním a zábavným programem. Zajímavým cílem na lednovou procházku je návštěva "Dalajlamova stromu v Botanické zahradě v Praze", který připomíná spolu s dalšími stromy významné osobnosti, které se na rozvoji zdejší expozice spolupodílely. Rádi zveme naše čtenáře do originálních a nově otevřených podniků, které nabízejí gastronomickou inspiraci či pohodovou atmosféru s bohatým kulturním podnikem. Proto bychom Vám neradi zatajili "Ježkovy voči", které jsou kulturním podnikem v centrum Prahy.

Tajuplným a až mystickým výletem do lůna naší přírody bude "příběh lesní světů RecykLES", přestavující se v nové expozici Národního zemědělského muzea. Nerozhodnutým rodičům hledajícím ve středu program pro své ratolesti pak doporučujeme "Vracející se pohádkové středy v Centru Černý Most". Milovníci aut všech věkových kategorií pak jistě s radostí a potěšením zavítají na "Autodráhu na Stanici techniků v Praze", která je více než 40 m dlouhá a čtvrtečním návštěvníkům nabídne speciální jízdy. O víkendu pak jistě přivítáte možnost návštěvy "Divadelních nedělí pro děti v Europaparku Praha", které se konajíc po celý den.

Zajímavé akce v okolí

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Mikuláš Pokorný Trio 2024 - Praha

23.04.2024 - 23.04.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Seskupení hudebníků, kteří se v poslední době zapsali…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 23. duben

Dnes má svátek Vojtěch

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete