Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Co dělat v Praze v týdnu od 14. do 20. ledna 2019

Praha

Atlas Česka pro všechny Pražany i návštěvníky našeho hlavního města připravil výběr těch nejzajímavějších akcí příštího týdne, které potěší sportovní nadšence, milovníky kultury, filmové fanoušky, hudební znalce i zvídavé hlavičky.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Pondělí 14.1.

O nadcházejícím pondělí bychom Vás rádi pozvali na "Bruslení u Kulaťáku", které potěší všechny děti se sportovním zaměřením. Nově se všem zájemcům otevírá i "Archa Noemova v Nové budově Národního muzea", která zve do fascinujícího světa živočichů, napříč dějinami naší planety. Odpoledne plné sportovních aktivit a zábavy pak přináší "Hravé cvičení pro děti v Monkey´s Gym". Jen toto pondělí pak můžete navštívit "Kurz biodynamické masáže", inspirovaný norskou fyzioterapeutkou Gerdou Boyesen.

Úterý 15.1.

Během úterního dne si pak užijte "Gastrohernu Národního zemědělského muzea", která potěší nejen zajímavou ochutnávkou, ale i historickou sondou do dějin kulinářského řemesla. Mnohé o historii naší země pak napoví ojedinělá výstava "Křižovatky České a Československé státnosti", která se věnuje především významným milníkům minulého století. Ideálním tipem pro rodinný výlet je pak "Prohlídka mořského světa", která bývá každý poslední pátek v měsíci ozvláštněna i výročním krmením žraloků. Milovníky vína pak jistě nalákáme na originální "Neviditelnou ochutnávku vín", která probíhá ve speciálně zatemněné místnosti za asistence nevidomých.

Středa 16.1.

Středeční den si můžete zpříjemnit návštěvou "Kluziště OC Šestky", které potěší půjčovnou bruslí i nezbytným občerstvením. Mezi nepřeberným množstvím zajímavých výstav rádi zveme na představení Michal Cába, Marka Hlaváče a Tomáše Kajánka v Pragovka Gallery, kde se můžete těšit na výstavu "Nikdy to nebylo, pořád to je". Speciální degustační večer si pro Vás na středu přichystala "Restaurace V Zátiší", kde Vám k vybraným pokrmům představí someliér Jiří Markuzzi i ta nejlepší italská vína. Snad všichni malí kluci pak rádi zavítají do "Království železnic na Andělu", kde můžete obdivovat desítky modelů vlaků, aut či významných staveb.

Čtvrtek 17.1.

Na čtvrteční den Vám přinášíme pozvánku do "Kunstkomory a kabinetu kuriozit ve stylu Rudolfa II.", která ve Vašich dětech jistě probudí zvídavost a zájem o nevšední předměty ze všech koutů světa. Zajímavým tipem na dobrý pracovní oběd či příjemnou večeři budiž pozvánka do "Bribri Latin Baru a Restaurantu v Hostivaři", který láká na chutné jídlo za velmi příznivou cenu. Máte-li po ruce několik svých kamarádů, můžete si s nimi užít pořádanou zábavu při interaktivní hře "Puzzle Room", která Vás přinutí zapnout mozkové buňky k hledání cesty z místnosti plné zamčených beden. Pro malé nadšence do požárnického řemesla přinášíme pozvánku na " projížďku hasičským vozem v galerii Harfa v Praze".

Pátek 18.1.

Poslední pracovní den v týdnu láká k návštěvě poutavé výstavy "Hříšné radosti Antonína Dvořáka", která našeho známého umělce ukáže široké veřejnosti ve zcela jiném a odlehčeném světle. Zájemce o techniku a průmyslový vývoj naší země jistě potěší výstava "Made in Czechoslovakia aneb průmysl, který dobyl svět", kterou pečlivě připravili organizátoři v Národním technickém muzeu. Sportovní vyžití pro rodiny s dětmi pak přinášejí "Probruslené Vánoce na Černém Mostě", lákající na rozměrné kluziště. Milovníci plyšových zvířátek pak jistě zbystří při pozvánce do "Medvědária v Holešovicích", kde se můžete dozvědět vše podstatné z medvědí historie i současnosti.

Sobota 19. 1.

Víkendové dění v Praze láká k návštěvě "Questerlandu aneb centra únikových her", kde se můžete vypořádat se špičkovými únikovými pokoji plnými napětí a dobrodružství. Netradiční zábavu pro přátelské party přináší "Discgolfové hřiště v Europaparku", které svou rozmanitostí zaujme všechny věkové skupiny. Pro naše nebojácné čtenáře pak přinášíme pozvání na "Hard verzi prohlídky Strašidelného domu", jehož patnáctiminutová prohlídka dokáže dostat do úzkých i ty největší odvážlivce. Naopak do světa lehké elegance romantického šumu motýlích křídel zve "Motýlí dům Papilonia", skrývající více než třicet druhů motýlích krasavců.

Neděle 20.1.

O nadcházející neděli poutá pozornost všech zvídavých návštěvníků "Atlantic Center Dům zážitků", nabízející poutavý interaktivní program Faraonovo tajemství. Největším muzeem svého druhu v České republice je "První soukromé muzeum Lega", která láká na více než 2500 vystavených modelů a 20 tématických expozic. Hledače pokladů a tajemství pak jistě plně uspokojí "Kunstkomora s kabinetem kuriozit ve stylu Rudolfa II.", která nabídne ukázky afrického, evropského a asijského umění. Náš speciální tip pak směřuje i k návštěvě "nízkoprahového centra Letná", kde se konají kulturní a sportovní akce, stejně jako umělecké vernisáže a koncerty.



 

 

Zajímavé akce v okolí

Veselé Velikonoce s kraslicemi od C…

26.03.2024 - 01.04.2024
Praha

První jarní den máme za sebou a za dveřmi už netrpělivě čekají Velikonoce. K těm neodmyslitelně patří malovaná i…

Velikonoční pondělí ve Folklore gar…

29.03.2024 - 01.04.2024
Praha

Velikonoční pondělí ve Folklore garden bude ve znamení folkloru a speciálního velikonočního menu. Návštěvníci se mohou…

Velikonoční víkend v Mandarin Orien…

30.03.2024 - 31.03.2024
Praha

Velikonoce v hotelu Mandarin Oriental, Prague se letos ponesou v kreativním i duchu. Kromě tradičních velikonočních…

Křivoklátský rychlík na velikonoční…

30.03.2024 - 30.03.2024
Železniční stanice

Historický motorový vlak na královský hrad Křivoklát. Tradiční velikonoční program. Speciální prohlídky. Muzeum českých…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete