Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na velikonoční víkend a pondělí

Nadcházející prodloužený víkend bude ve znamení Velikonoc. Ve všech krajích najdete akce s velikonoční tematikou, jako jsou lidové zvyky, tvůrčí dílny, jarmarky apod. Zařadili jsme také několik akcí s odlišnou tématikou...

Nadcházející prodloužený víkend bude ve znamení Velikonoc. Ve všech krajích najdete akce s velikonoční tematikou, jako jsou lidové zvyky, tvůrčí dílny, jarmarky apod. Zařadili jsme také několik akcí s odlišnou tématikou, aby si vybrat mohl opravdu každý.

Praha

Zajímavé tipy na velikonoční akce, které se konají v Praze, najdete na samostatné stránce.

Středočeský kraj

Na hradě Křivoklát můžete i letos zažít Knížecí Velikonoce plné staročeských zvyků a řemesel. Nebude chybět ani jarmark a bohatý program pro všechny návštěvníky. A kdo by si cestu na Křivoklát chtěl zpestřit, může se tam vypravit Křivoklátským expresem, historickým vlakem taženým parní lokomotivou Šlechtična. Na velikonoční program zvou i na zámek Loučeň, kde se konají Velikonoce u Thurn - Taxisů. Uvidíte zde tradiční jarní zvyklosti - řehtačkový průvod, vynášení Morany a pletení pomlázek.A kdo by raději prožil velikonoční svátky více duchovně a v poklidu, může se vypravit například na hrad Karlštejn, kde o Velikonoční neděli proběhne Koncert duchovní a světské hudby k 660. výročí korunovace Karla IV. v Římě.

Jihočeský kraj

Historické Masarykovo náměstí v Třeboni ožije 4. dubna velikonočním a řemeslným jarmarkem. Zoo Hluboká nad Vltavou si připravila velikonoční program, při němž budou probíhat komentované prohlídky, krmení zvířat, křest nově narozených mláďat a další. To vše během Velikonoc v zoo s Flopem. Také hrad Dívčí kámen láká na připravený velikonoční program.Tento víkend otevře také celá řada hradů a zámků novou sezónu. Jedním z nich je i zámek Červená Lhota

Plzeňský kraj

Nevšední gastronomická akce Vás čeká na zámeckém statku Újezd nade Mží, kde budou připraveny Křepelčí hody. Podávat se budou například křepelky nadívané velikonoční nádivkou, křepelčí vajíčka a další delikatesy. Kdo se vydá na hrad Švihov, čeká ho tam velikonoční poklad a mnohé další, jako jsou například dětské prohlídky nebo zdobení vajíček. Za Velikonocemi a svátky jara se můžete vypravit do Zoo Plzeň.

Karlovarský kraj

Na hradě Hauenštejn proběhne Hauenštejnské vítání jara. Během něj děti pomohou vytvořit Moranu, kterou pak společně vynesou. Ve městě Cheb bude k vidění velikonoční program, jako velikonoční trhy, šermířské souboje nebo hudební vystoupení.

Ústecký kraj

Zoo Ústí nad Labem pořádá soutěžní velikonoční kvíz "O vejce ptáka nandu", kde výherce získá skutečné vejce ptáka nandu. Velký dobový velikonoční jarmark pořádají v Úštěku. Čeká Vás na něm vystoupení a průvod folklórních souborů a divadel, malování kraslic, pletení pomlázek nebo loutková scéna se soutěžemi pro děti. A kdo se chce vypravit na nějaký hrad nebo zámek, tak sezónu otevřou na zámku Jezeří nebo zámku Stekníku.

Liberecký kraj

Zoo Liberec zahájí novou sezónu v sobotu a při té příležitosti přichystala zábavný program s hudebními vystoupeními, tvůrčími dílnami nebo křtinami vybraných zvířat. V Lomnici nad Popelkou se bude konat Aprílový pohár, závod v lezení na obtížnost. Mimořádná akce Vás možná přiláká na hrad Grabštejn, kam přijede socha sv. Barbory, gotická památka z 15. století. Folklorní Velikonoce zažijete na Dlaskově statku v Dolánkách u Turnova.

Královéhradecký kraj

V sobotu otevře pevnost Josefov akcí zvanou C. k. manévry, během níž Vás čeká i ukázka z bitevní vřavy nebo návštěva modelu pevnosti Josefov. Pohádkové Velikonoce bezpochyby zažijete na hradu a zámku Staré Hrady nedaleko Jičína. Ochutnáte sváteční lektvary, utrejchy a dobroty místních čarodějnic a princezen. Zábava, soutěže, hry a překvapení pro děti i dospělé.

Pardubický kraj

V sobotu a v neděli proběhne vodácké odemykání řeky Doubravy, kde bude na místě možné si zapůjčit vodácké vybavení. V sobotu vystoupí v Pardubicích Lucie Bílá se skupinou Arakain na jarním turné čítajícím 24 vystoupení. Krásné Velikonoce si můžete užít i na hradě Svojanov.

Kraj Vysočina

Velikonoce na zámku Žirovnice pojali charitativně. Dobrouvolné vstupné půjde na sbírku Pomozte dětem. Můžete se těšit na velikonoční jarmark středověkých řemesel, volně přístupnou expozici zámku i špýcharu, workshopové dílny a bohatou zásobu kvalitního občerstvení.Zoo Jihlava pořádá v sobotu Den ptactva a bude připraven bohatý program.

Olomoucký kraj

Na Den ptactva se v sobotu můžete vypravit i do Zoo Olomouc, kde bude připravená ptačí dílna a Osobně se Vám představí nejen zoborožec Zob, kakadu Luigy, ale i další létající obyvatelé zoo. Velikonoční jarmarky proběhnou v Přerově nebo v Olomouci. První dubnovou sobotu, zavítají na zámek v Úsově pohádkové bytosti, které budou po celý den provázet návštěvníky po expozicích lovecko-lesnického muzea. Děti se mohou těšit na pohádkový program a hudební doprovod písniček z nejznámějších pohádek.

Jihomoravský kraj

V Hustopečích se koná přehlídka vín "O Hustopečskou pečeť", akce na podporu vinařství v naší republice. O Velikonocích otevírá zámek Vranov nad Dyjí, kde bude připraven velikonoční program. Na hrad Bítov vás možná přiláká libá vůně z Velikonočního vaření. Návštěvníky čeká prohlídka hradního paláce spojená s ochutnávkou specialit staročeské kuchyně bude nachystána na závěr prohlídkového okruhu.

Zlínský kraj

Pokud o Velikonocích budete pobývat ve Zlínském kraji, určitě byste neměli vynechat Velikonoce na Valašsku ve Valašském muzeu v přírodě, které budou plné folklóru a lidových tradic. Možná vás na svoji nabídku naláká Velikonoční jarmark v Luhačovicích. K Velikonočním prohlídkám zve také zámek Vizovice.

Moravskoslezský kraj

Milovníci piva si jistě přijdou na své v Ostravě na Velikonočním festivalu minipivovarů. Velikonoční výzdoba Vás přivítá například v kosárně v Karlovicích. Také můžete navštívit Tradiční velikonoční jarmark na hradě Starý Jičín.

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete