Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 10. – 11. srpna 2019

O víkendu se můžete přidat k festivalu Prague Pride, vyrazit za Oživenou historií na hrad Točník, užít si rockovou hudbu na Chodrockfestu, navštívit vystoupení nového cirkusu v Brně nebo třeba tradiční folklorní festival Soláň ve Velkých Karlovicích. Vybírat můžete také ze všech akcí v našem Kalendáři nebo z Tipů na výlety s Emcem.

Fotogalerie k článku

O víkendu se můžete přidat k festivalu Prague Pride, vyrazit za Oživenou historií na hrad Točník, užít si rockovou hudbu na Chodrockfestu, navštívit vystoupení nového cirkusu v Brně nebo třeba tradiční folklorní festival Soláň ve Velkých Karlovicích.

Vybírat můžete také ze všech akcí v našem Kalendáři nebo z Tipů na výlety s Emcem.

Praha 

V Praze právě probíhá Festival Tolerance – Prague Pride, zaměřený na gay, lesbickou, bisexuální a transgender tematiku. Do neděle na něm můžete navštívit řadu hudebních koncertů, výstav, sportovních klání, divadelních představení či filmových produkcí. Vybraná vína z Čech a Moravy, Evropy, Ameriky a Austrálie můžete ochutnat na veletrhu Wine and Street Food Fest. Festival se koná oba víkendové dny na Výstavišti v Holešovicích.

Pokud byste raději dali přednost thajské kuchyni, tak vás zveme na gastronomický festival Czech-Thai Day. Ten můžete navštívit v sobotu v Žlutých lázních.

Středočeský kraj

O víkendu se v Rakovníku potkají všichni nadšenci do modelů na Model Air Show. Uvidíte modely letadel, tanků, kamionů a mnohého dalšího, které předvede na 160 vystupujících v rámci leteckého i pozemního programu.

V sobotu otevře brány hrad Točník festivalu Oživení historie, kde se utkají šermíři, kde uvidíte historickou zbrojnici plnou zbraní, vyzkoušíte si lukostřelbu, vrhání seker, nebo se můžete projít středověkým tržištěm. Čekají vás ukázky starých řemesel, dobová kuchyně či sokolníci na další.

Za divadlem se můžete vydat na zříceninu hradu Zvířetice, kde v sobotu odpoledne uvede Divadýlko na dlani kus Bylo nás pět aneb kluci nestárnou. Večer pak tentýž soubor zahraje komediálně laděný muzikál Mušketýři aneb co Dumas nenapsal.

V Benešově se v sobotu koná Paráda fest, kde se v přírodním divadle Konopiště představí rockové a popové kapely a zpěváci.

Jihočeský kraj

Náměstí v Třeboni provoní v sobotu trh a myslivecké speciality, budete si zde moci zastřílet na laserové střelnici, uvidíte práci sokolníka a filmy s mysliveckou tematikou, to vše na Myslivecké Třeboni.

Přehlídka malých lokálních pivovarů bude k vidění v Prachaticích. Sobotní Festival piva nabídne piva ze 4 malých pivovarů, ale také doprovodný program.

Plzeňský kraj

Chodský rockový festival, Chodrockfest, láká od čtvrtka do soboty do Domažlic na kapely jako je Arakain, Olympic, Jelen a další. V Domažlicích vás od pátku do neděle čekají ještě Chodské slavnosti. Nabídnou chodské písničky, tance, lidová vyprávění i ukázky lidové tvořivosti.

Karlovarský kraj

V Karlovarském kraji si nenechte ujít Středověké slavnosti Purkrabího Půty. O víkendu přinesou na hrad Loket atmosféru starých časů v době gotiky.

Ústecký kraj

Setkání stavitelů jurt, praktické ukázky a ekologická výchova v praxi se potkají o víkendu v Krásné Lípě na Festivalu jurt. Letošní ročník je zaměřený na téma Po stopách člověka – Afrika, kolébka lidstva

Hudební program na několika scénách přinese do Loun festival Letní lounské vábení. Těšit se můžete na vystoupení Xindla X, Žlutého psa, Eddieho Stoilowa, Vladimír Mišík & ETC nebo na závěrečný slavnostní ohňostroj. Vstupné je zdarma. V Zoo Chomutov si připravili pro děti večerní projížďky s pohádkovými bytostmi po pláních Eurosafari.

Liberecký kraj

Krkonošský open air festival Keltská noc rozproudí ospalou letní atmosféru u harrachovských skokanských můstků. Mezi mnohými vystoupí třeba Monkey Business, Tři sestry, Znouzectnost a další. Pokud byste si rádi zasportovali a užili ještě zábavu k tomu, pak si nenechte ujít přespolní běh v retro outfitech na 12 km, 22 km nebo 52 km. Ještědský klasik se koná v sobotu v Liberci.

Královéhradecký kraj

V sobotu se můžete vydat na tradiční pochod na Sněžku, spojený se Svatovavřineckou poutí. Na vrcholu naší nejvyšší hory bude pochod zakončen mší. 

Ve Vrchlabí se koná festival hudby a piva Krkonošské pivní slavnosti. Budete na nich moci popíjet piva známých značek i krkonošských mini pivovarů. Těšit se můžete také na vystoupení Davida Kollera a doprovodný program.

Pardubický kraj

Zveme vás na festival Janouškovo Ústí, kde si přijdou na své milovníci folkové, bluesové a country hudby. Festival se koná od pátku do soboty v turistickém areálu Cakle v Ústí nad Orlicí. Vystoupení populárních kapel a víkend plný aktivit a zážitků vás čeká na Přehrady festu na Seči. Letos zde vystoupí Chinaski, Mig 21, Marek Ztracený, UDG, Pokáč nebo třeba Voxel. 

Kraj Vysočina

Pokud máte rádi rockovou hudbu, pak nesmíte chybět v sobotu na jihlavském festivalu Magmafest. Letošní program naplní kapely Harlej, Dymytry, Walda Gang, Horkýže Slíže, Alkehol, Trautenberk, Krucipüsk, Doga, Plexis a další.

Moravskoslezský kraj

Hrad Sovinec se o víkendu stane dějištěm útrpného práva, místem, kde budou řádit lapkové a kati. Akce s názvem Přízrak z temné věže nabídne divadelní a kejklířská vystoupení, divadlo, historický šerm nebo sokolníka.

Divadelní festival Odpoutaná scéna se koná ve Frýdku-Místku. Od čtvrtka do soboty tu najde zábavu dospělý i dětský divák. Vystoupí velká pražská divadla se známými tvářemi, nebude chybět ani alternativní scéna v šapitó, pohádky, žonglérská show, loutkové hřiště zvané Loutkoviště a další.

Jihomoravský kraj

Festival Hrady zamíří na hrad Veveří, kde od pátku do soboty vstoupí například Sto zvířat, Michal Hrůza, Anna K, No name, Jelen a další. Také se můžete těšit na vystoupení nového cirkusu v podání akrobatů Cirku La Putyka. Vidět je můžete až do soboty v Sono Centrum Brno.

Zámek Slavkov u Brna ožije Napoleonskými hrami. Můžete se těšit na ležení francouzských vojáků v zámeckém parku, uniformy spojeneckých armád, výcvik jezdectva a celá přehlídka bude zakončená bitevní ukázkou.

Zlínský kraj

Mezinárodní folklorní festival Soláň přiláká řadu návštěvníků v sobotu do Velkých Karlovic Velkých Karlovic. Těšit se můžete na dvoudenní veselí plné kulturních tradic, dobrého jídla, přívětivé atmosféry a bohatého doprovodného programu.

Nebo se můžete vypravit na Valašské folkrockování do Rožnova pod Radhoštěm. Na programu multižánrového hudebního festivalu bude Markéta Irglová, Barbora Poláková a další.

Nový Hrozenkov bude zase hostit řemeslný jarmark v doprovodu hudebního programu a tematických výstav na festivalu Valašské letokruhy.

 

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete