Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 12.-13. ledna 2019

Pravá zima už konečně zavládla v našich krajích, a tak věříme, že vám přijde vhod i pár na venkovní i vnitřní aktivity, které můžete podniknout tento víkend. Zveme vás například na ledové sochy na Pustevny, zimní běh na Blaník nebo třeba výstavu legendárního Igráčka.

Fotogalerie k článku

Pravá zima už konečně zavládla v našich krajích, a tak věříme, že vám přijde vhod i pár na venkovní i vnitřní aktivity, které můžete podniknout tento víkend. Zveme vás například na ledové sochy na Pustevny, zimní běh na Blaník nebo třeba výstavu legendárního Igráčka.

Praha

Plesová sezóna je v plném proudu, o čemž svědčí i luxusní ples v pražském sále Boccaccio. Návštěvníky čeká vlasový stylista, honosný raut i kouzelník a samozřejmě krásný večer plný tance a hudby.

V etnoklubu v Náprstkově muzeu si v sobotu můžete se svými dětmi vyrobit zdobenou indiánskou čelenku. Martha a Tena Elefteriadu v doprovodu skupiny Professor zazpívají v sobotu v Klubu Lávka svoje největší české hity a nejkrásnější řecké melodie

Středočeský kraj

Regionální muzeum Mělník zve od pátku na novou výstavu Poklady Rytířů Mělnických, která bude k vidění v malém sále. Zde si budete moci zblízka prohlédnout vybavení Forbíny Rytířů Mělnických, nahlédnout do zákulisí šermířských představení a dovědět se mnoho zajímavostí.

V sobotu můžete vyrazit také na zimní běh na Blaník, tradiční běh, který startuje v zámeckém parku ve Vlašimi. Trasa je dlouhá 23,5 kilometrů a převýšení činí 615 metrů. V neděli si pak můžete užít Sukův hudební Štiřín, tedy výstavu fotografií z koncertů a návštěv Josefa Suka na Zámku Štiřín.

Jihočeský kraj

Nenechte si ujít další z akcí projektu Sobota s Lipno bez bariér, která se koná právě tuto sobotu v Lipně nad Vltavou. Tento den si handicapovaní sportovci mohou v půjčovně Intersport rent chata Lanovka, zapůjčit vybavení zcela zdarma a vyzkoušet si tak jízdu např. na monoski.

Ústecký kraj

V Litoměřicích v galerii si můžete prohlédnout obrazy romantických krajin Augusta Piepenhagena a nejen to. Tuto sobotu zde bude připravená i výtvarná dílna pro děti a jejich rodiče. V Děčíně si pak oba víkendové dny můžete zabruslit na zimním stadionu, kde bude po oba dny otevřeno pro veřejnost.

Pardubický kraj

V sobotu v Chocni si nenechte ujít výstavu, která je určená nejen dětem, ale všem milovníkům Igráčka. Návštěvníci si prohlédnou desítky figurek nejrůznějších povolání a charakterů v historických i moderních variantách. Seznámí se s výrobou figurky, a také si s IGRÁČKY pohrají.

Královéhradecký kraj

Přesně před dvaceti lety, v lednu 1999, našel správce kláštera Přemysl Sochor kopii Turínského plátna, ukrytou za štukovým věncem v klášterním kostele sv. Vojtěcha v Broumovském klášteře. Vzácný artefakt si nyní můžete prohlédnout v refektáři a právě tuto sobotu mu bude věnován speciální oslavný den.

Pokud se v sobotu vydáte do Archeoparku Všestary, tak se zde můžete dovědět mnohé o člověku neandrtálském. Například zjistíte, jak si byl podobný se současným člověkem.

V Městských lesích v Hradci Králové se můžete v sobotu podívat na Dračí setbu, tedy zimní bitvu barbarů a rytířů. Čeká vás opravdu velkolepá podívaná a doprovodný program.

Kraj Vysočina

Slavnostní novoroční koncert s přípitkem starosty. vás čeká v sobotu v Třebíči, kde na koncertě vystoupí Moravské hudební trio a operní hosté. Nebo si můžete užít zimní plavby na Dalešické vodní přehradě.

Jihomoravský kraj

Na dětský karneval se můžete vydat do Pohořelic, kde se ocitnete v pirátské "zemi nezemi". Maškarní pro děti a dospělé si můžete užít také v Českém Krumlově na Domečku. Divadlo oslaví letos dvacet let své existence, proto se v tomto brněnském divadle koná tuto neděli mimořádný program pro děti a dospělé. Připraveny budou workshopy, prohlídka divadla, ale také divadelní představení a promítání.

Olomoucký kraj

Ples fanoušků rockové hudby se koná ve Velké Bystřici tuto sobotu. Ve Starém Městě u Šumperku se můžete podívat na neformální mistrovství České republiky ve vaření zelňačky. Návštěvníky čeká den plný zábavy a ochutnávky soutěžních polévek. Uskuteční se zde i pohádkový karneval pro děti.

Moravskoslezský kraj

První tři lednové týdny na Pustevnách budou zaslíbené ledovým sochám. Na návštěvníky zde čeká 40 tun ledu, 2 tematické stany, spousta her a soutěží pro děti, ledové srdce, bobovací hora, sněhové sochy a bar, fotokoutky a spousta další zábavy pro celou rodinu.

Nedělní odpoledne v Ostravě bude zasvěcené sportu, který je určen pro celou rodinu. Program se koná tělocvičně DDM Plesná.

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete