Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 17. – 19. ledna 2014: Špindlerovská zima, festival krátkých filmů či svatební veletrh

Kromě celovíkendové sportovní akce ve Špindlerově mlýně a svatebního veletrhu můžete tento víkend navštívit také nespočet plesů a bálů a ti menší jistě ocení karnevalovou zábavu na některém maškarním bále. Ve Znojmě si nenechte ujít jazzový festival a v Malenovicích zase závod Ondrášova lyža.

Kromě celovíkendové sportovní akce ve Špindlerově mlýně a svatebního veletrhu můžete tento víkend navštívit také nespočet plesů a bálů a ti menší jistě ocení karnevalovou zábavu na některém maškarním bále. Ve Znojmě si nenechte ujít jazzový festival a v Malenovicích zase závod Ondrášova lyža.

Praha

Již 9. ročník Festivalu krátkých filmů probíhá od čtvrtka do neděle v Kině Světozor ve Vodičkově ulici v srdci Prahy. Od pátku do neděle uvidíte v rámci mezinárodní soutěže řadu filmů se stopáží do 25 minut, které byly natočeny v uplynulých dvou letech. V sobotu si přijďte s dětmi do pražské zoologické zahrady vyrobit hračky pro zvířata v rámci akce "Kdo si hraje, nezlobí". Přineste velké papírové pytle, papírové kobercové roury nebo roličky od toaletního papíru a pomozte vyrobit předměty, kterými se zvířata zabaví. V sobotu začíná v botanické zahradě výstava Zimní ptačí hosté a ve venkovní expozici nabídne malou exkurzi do ptačího světa.

Středočeský kraj

Bronzové objekty Davida Černého můžete obdivovat v sobotu a v neděli vždy od 9 do 17 hodin ve Škoda muzeu v Mladé Boleslavi. Dvanáct objektů představuje důležité milníky v českých dějinách, například vládu Karla IV., husitské války nebo premiéru opery Don Giovanni. Hálkovo městské divadlo v Numburce Vás srdečně zve na II. Divadelní Gala ples, který se uskuteční v Obecním domě v Nymburce tuto sobotu od 20 hodin. K poslechu a tanci zahraje Golden Big Band Prague a připraven je bohatý doprovodný program.

Další akce v kraji - zde

Jihočeský kraj

Druhý ročník největšího svatebního veletrhu na jihu Čech proběhne v sobotu v multifunkčním pavilonu "T" na českobudějovickém výstavišti. Veletrh trvající od 10 do 18 hodin nabídne inspiraci pro svatby i ve stylu venkovních obřadů. Chybět nebude ani módní přehlídka, stylisté či soutěže. Jubilejní 10. ples města Bechyně se uskuteční tuto sobotu v kulturním domě v ulici U Nádraží. Od 20 hodin zahraje k tanci a poslechu kapela Horváth Band. Připraven budepestrý program i soutěže o ceny.

Další akce v kraji - zde

Plzeňský kraj

Tento pátek od 17 hodin proběhne ve Vlastivědném muzeu Dr. Hostaše v Klatovech slavnostní zahájení výstavy tvůrčí skupiny P89 Plzeň. Tato skupina sdružuje okolo 20 profesionálních výtvarníků. Návratem do dětských let pro vás může být návštěva plzeňského Muzea loutek. Zavítejte sem mezi 10 a 18 hodinou a prohlédněte si dřevěné panáčky různých velikostí.

Další akce v kraji - zde

Karlovarský kraj

Tuto sobotu od 15 hodin mohou všichni, kteří se zajímají o astrologii, zavítat zdarma do karlovarské hvězdárny. Pokud se budete v sobotu okolo 15 hodiny pohybovat v okolí Sokolova, pak si nenechte ujít veřejné bruslení, které se uskuteční na stadionu v ulici Boženy Němcové.

Další akce v kraji - zde

Ústecký kraj

Kulturní dům ZG v Jirkově srdečně zve tuto sobotu na tradiční dětský karneval s bohatým doprovodným programem. Začátek je naplánován od 15 hodin. V sobotu od 20 hodin se v Kulturním domě Střelnice v Kadani uskuteční reprezentační ples města Kadaně se zajímavými hosty a příjemnou hudbou k tanci i poslechu.

Další akce v kraji - zde

Liberecký kraj

V sobotu si nenechte ujít netradiční závod "Iceman Příchovice", určený pro ty fyzicky zdatné týmy sportovců disponujících širokou škálou schopností a dovedností. Závodit se bude v běhu, běhu na lyžích a sjezdu a to vše můžete shlédnout ve Ski areálu U Čápa v Kořenově. Interaktivní výstava věnovaná fenoménu slavné stavebnice nese příhodný název Merkur není jen planeta. Můžete ji navštívit v prvním patře OC Liberec.

Další akce v kraji - zde

Královéhradecký kraj

Po celý víkend máte možnost zúčastnit se akce s názvem Špindlerovská zima, kde se před vašimi zraky dva sochařští mistři pustí do práce a ukážou Vám, co všechno je možné s motorovou pilou a ledem. Přijďte si užít prodloužený víkend plný zábavy, kultury a sportovních zážitků. V neděli vyrazte s dětmi na zimní stadion do Dvora Králové na akci Pohádkový karneval na ledě. Těšit se můžete na zábavné odpoledne s veselými písničkami od skupiny Xsíxsára, soutěže, dárečky a také překvapení.

Další akce v kraji - zde

Pardubický kraj

Východočeské muzeum v Pardubicích připravilo Mašinkový víkend. Rytířské sály muzea budou otevřeny v sobotu od 10 do 18 hodin a v neděli od 10 do 16 hodin. Děti i dospělí budou nadšeni z výstavy funkčních modelových kolejišť a uvidí jezdící modely vlakových souprav rozličných druhů i velikostí.

Další akce v kraji - zde

Kraj Vysočina

Galerie výtvarného umění v Havlíčkově Brodě připravila výstavu Kamil Lhoták. Díla malíře, od jehož narození v loňském roce uplynulo 100 let, si můžete prohlédnout tento víkend na Havlíčkově náměstí. V neděli vyrazte s dětmi na Velký dětský karneval do Dělnického domu v Jihlavě. Připravena bude mj. velká zábavná, karnevalová show pro děti, plná soutěží, tanečních her, průvod masek, losovací soutěž a mnoho dalšího.

Další akce v kraji - zde

Olomoucký kraj

Tradiční lednová akce pro turisty – Večerní pochod kolem Helfštýna - je připravena na pátek v Lipníku nad Bečvou. Sraz účastníků je od 17 do 18 hodin u Střediska volného času v Komenského sadech. Cílem pochodu je restaurace Pod hradem v Týnu nad Bečvou, kde zahraje skupina Gem Band. Pro účastníky bude připraven teplý čaj i možnost opékání špekáčků. Nezapomeňte si baterku!

Další akce v kraji - zde

Jihomoravský kraj

Akce Zimní otevřené sklepy se uskuteční v sobotu v Novém Šaldorfu. Vinaři otevřou svoje sklepy mezi 10 a 18 hodinou. Zároveň se uskuteční recesistická soutěž tříčlenných družstev v kopání písku v podzemních chodbách. Znojmo ožije o víkendu hudbou. Až do neděle se tu totiž koná 7. ročník jazzového festivalu. V pátek si jazz užijete v několika klubech. V sobotu ho od 9 do 12 hodin vyslechnete přímo v Obrokové ulici pod Radniční věží. V neděli v 18 hodin přijede publikum pobavit Ivan Mládek a Banjo band do velkého sálu Městského úřadu.

Další akce v kraji - zde

Zlínský kraj

Vsetín zahájí letošní kulturní sezónu novoročním koncertem komorního smyčcového orchestru Musici Boemi z Brna. Touto nedělní akcí také Vsetín zahájí oslavy Roku české hudby. Koncert začne v 17 hodin v kině Vatra v Sušilově ulici. DDM Sluníčko v Otrokovicích plánuje na nedělní odpoledne pohádkový Královský karneval. Začne v 16 hodin a láká na tanec, zábavu i nejrůznější laskominy.

Další akce v kraji - zde

Moravskoslezský kraj

V pořadí 9. ročník závodu Ondrášova lyža se koná v sobotu na loukách v okolí beskydské usedlosti Dřevjanka u Zbuja v Malenovicích. Závod v běhu na lyžích klasickou technikou měří 10 kilometrů a uskuteční se na tratích Lysohorské magistrály. Jestli má vaše dítko doma nějakou povedenou masku, vezměte ho v neděli mezi 15 a 18 hodinou na dětský maškarní bál do Nového Jičína. Kromě přehlídky masek proběhnou hry i soutěže.

Další akce v kraji - zde

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete