Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 18. - 19.května 2019

Atlas Česka přináší svým čtenářům pravidelnou pozvánku na aktuální víkendové dění, lákající tentokráte na sportovně-charitativní Běh pro Paměť národa, několik gastronomických festivalů, hudební a filmová setkání, dobrodružné akce pro děti či napínavé vyústění fotbalové ligové sezóny.

Fotogalerie k článku

Atlas Česka přináší svým čtenářům pravidelnou pozvánku na aktuální víkendové dění, lákající tentokráte na sportovně-charitativní Běh pro Paměť národa, několik gastronomických festivalů, hudební a filmová setkání, dobrodružné akce pro děti či napínavé vyústění fotbalové ligové sezóny.


Praha

Z mnoha pražských akcí konaných o nadcházejícím víkendu jsme pro naše čtenáře vybrali "Oslavu Mezinárodního dne muzeí", které nabídnou vstupy do většiny státních i soukromých expozic zdarma.

Sportovní nadšence a ty z Vás, kteří touží po dobrém skutku pak zveme na "Běh pro Paměť národa", který připomene osudy politických vězňů, válečných veteránů a všech bojovníků za svobodu.

Pražské příznivce regionálních folklorních tradic pak srdečně zveme na "Krojované slavnosti ve Valdštejnské zahradě".

Milovníci piv a dobrého jídla pak jistě rádi zavítají na "Gastronomický festival Pivo a Burger Fest na Karlínském náměstí".

Zajímavým tipem na nedělní odpoledne pro celou rodinu je pozvánka na tradiční "70. Velkou květnovou cenu ve Velké Chuchli".


Středočeský kraj

V okolí našeho hlavního města můžete o blížících se volných dnech vyrazit na "Oslavu 90 let tenisu v Horních Počernicích", kde se chystá zábavný exhibiční turnaj.

Odvážnějším návštěvníkům vyžívajícím se v netradiční formě zábavy pak jistě neujde "Travesti show v Týnci nad Sázavou".

Spoustu humoru ve specifické moderátorské disciplíně nabídne "Stand up comedy Improshow", kterou můžete navštívit v Kladně.

Hudebním příznivcům pak nabízíme "Offbeat Orchestr v Mělníku", který je vystoupením nově složeného hudebního útvaru.


Jihočeský kraj

V jižních Čechách bychom o následující volné sobotě a neděli rádi upozornili především na fenomenální barevnou show "Barvám neutečeš", která v sobě kombinuje prvky světelné show, rodinné pohody či přátelského soupeření.

Kreativní skupinu našich čtenářů pak jistě potěší "Šperkařský workshop ve Volyni".

Se zvyšujícími se teplotami pak stoupá atraktivita možné návštěvy "Cesty korunami stromů", která Vás zavede do oblasti nádherného okolí přehrady Lipno.

 

Plzeňský kraj

Západní Čechy lákají víkendové návštěvníky na poutavý celodenní program "Ameriky v Plzni", který je srazem amerických automobilů v autokempu Ostende.

Sportovní akcí pro širokou veřejnost bude i letošní "AIMTEC Opec Race", který láká na cyklonadšence na maratónskou trať a mladé nadšence na dětské závody. Spojení sportovně stráveného dnu s dobročinnou aktivitou slibuje letošní "Běh pro Paměť národa", který se koná v deseti českých městech.

řipomínkou romantických Vánoc pak pro všechny zájemce může být návštěva "Sušického mechanického Betléma", který je otevřen takřka po celý rok.


Karlovarský kraj

Chystáte-li se o nadcházejícím víkendu do Karlových Varů či jejich bezprostředního okolí, doporučujeme nevynechat "Wannado Festival 2019", který je největším náborovým sportovním festivalem v naší republice, nabízejícím našim dětským kamarádům vyzkoušet si pestrou škálu rozmanitých sportovních aktivit.

Kulturní příznivce pak jistě potěší "Výstava Sven Hammerbeck - Nepál", dokumentující putování a práci tohoto významného představitele světové fotografie.

Literárním příznivcům pak přikládáme odkaz na "Výstavu Goethe a Františkovy Lázně", která dokumentuje život a symbiózu literárního génia s tímto západočeským lázeňským městem.


Ústecký kraj

Do drsného kraje severozápadních Čech můžete o nadcházejících dnech vyrazit například za "Soutěží s Dlouhonohými skřítky", která potěší především dětské návštěvníky.

Botanickou krásu zdejšího kraje představí všem zájemcům akce "Za orchidejemi Českého středohoří", která se koná v Ústí nad Labem.

Tamtéž pak můžete až do konce května obdivovat "Výstavu Země Česká, Domov můj!", která rekapituluje soužití Čechů a Němců v letech 1918 až 1945".


Liberecký kraj

Pro všechny příznivce cykloturistiky a pěší turistiky přinášíme pozvánku na akci v Kamenickém Šenově, která nese poetický název "Za kvetoucí měsíčnicí".

Mezi populární turistické tipy patří každoročně v květnu setkání majitelů historických automobilů, střetávajících se v rámci "Jarního Sosnění".

Recesistická akce představující všelidový bazar a vzpomínku na osmipromilového řidiče přináší "Trhy v Tuhani aneb Čurdovo pivo". Celodenní zábavu pro rodiče i děti přináší populární akce "S rodinou do Vesce", která slibuje zábavné hry a nápadité atrakce.


Královehradecký kraj

Již jen několik dní můžete zavítat v Hradci Králové na "Výstavu Narozeni 1918 aneb tváře století", která je fotografickou přehlídkou 28 osobností zdejšího regionu.

Milovníci zlatavého moku jistě nevynechají "Den s Primátorem", který láká do Náchoda na celodenní akci s bohatým kulturním programem a hudebním vystoupením.

Noblesní umění sportovních cvičenek pak představí letošní "Mistrovství České republiky v mažoretkovém sportu", konající se již o tomto víkendu v Náchodě.

Připomínkou bojovníků za svobodu a osudů politických vězňů bude letošní "Běh pro Paměť národa", který zavítá jako již tradičně i do východočeské metropole.

A pokud patříte mezi ty, kteří už nyní dopředu plánují svou letní dovolenou, můžete se nechat inspirovat rozkošnou dovolenou na Rozkoši v autokempu Rozkoš.


Pardubický kraj

Naši čtenáři z východních Čech si nadcházející víkend mohou zpříjemnit návštěvou "Sochařských dílen s Petrou Zeidlerovou", která Vás jako erudovaná lektorka provede výjimečnou expozicí v Ústí nad Orlicí.

Symbolický návrat do období meziválečného Československa slibuje i návštěva "Koloniálu pana Bajzy aneb historie obchodu a obchodování" v rámci otevřené výstavní expozice.

Sondou do dějin i současnosti vzdáleného "Unikátního Tibetu" bude poutavý program představovaný v Hernychově vile v Ústí nad Orlicí.


Kraj Vysočina

V oblasti rozdělující naší republiky na českou a moravskou část se o nadcházejícím víkendu koná několik zajímavých akcí, které by neměly uniknout pozornosti našich čtenářů. Jde například o "Výstavu obrazů Magdaleny Křenkové", která je umě doplňuje výjimečnými a poetickými texty. Divadelním představením pro děti i rodiče "Budulínek z hudebky" pak potěší divadlo Pasáž v malebné Třebíči.

Pro odvážné dobrodruhy pak přinášíme pozvánku do "Strašidelného bludiště v Jihlavě", kde se dočkáte žertovným i děsivých průvodců a zvláštních postaviček místního podsvětí.


Jihomoravský kraj

Z bohatého kulturního a společenského víkendového dění přinášíme pozvánku na "Slavnosti dobrého jídla v Brně", které jen potvrzují oblíbenost gastronomických akcí mezi našimi čtenáři. Rádi pak zveme i na "Tmavomodrý festival v Brně", který je primárně určen našim nevidomým spoluobčanům.

Pořádnou porci zábavy a dobrého pití pak přinášejí "Slavnosti piva Františka Ondřeje Poupěte", které jsou i prodejní přehlídkou piv z odborných pivovarských soutěží.

Milovníky vína pak potěšíme velkolepými "Slavnostmi města Mikulov", které budou přehlídkou místního folkloru i pohostinnosti. Kulturní čtenářskou obec pak jistě zaujme "Brněnská muzejní noc", která svým záběrem pokryje široké spektrum příznivců.

Možností zakoupit si to nejlepší z loňské vinné úrody budou "Mikulovské vinné trhy", konané tradičně před hotelem Zámeček.


Olomoucký kraj

Víkendové dění v Olomouckém kraji láká na "Jídlo na ulici do Zábřehu", kde budete moci v rámci čtvrtého ročníku místního food festivalu ochutnat lahůdky ze všech koutů světa.

V rámci "Dětského programu Divadelní Flory Olomouc" se můžete těšit na několik pohádkových představení pro dětské návštěvníky a bohatý doprovodný program. Milovníci Lega z řad dětí i dospělých se sejdou na dalším "Kostkování", které zve na nadcházející víkend do Olomouce.

Specifickou skupinu návštěvníků lze očekávat při "Vycházce za lišejníky a mechorosty na Klepáč v Šumperku".


Zlínský kraj

O tomto víkendu se naši čtenáři se Zlínska mohou přijít podívat na novou "Výstavu Bydlení ve Zlíně ve 20. století", která se zamýšlí nad vývojem bytové architektury a kultury obecně v prostorách zdejšího nádherného zámku.

Filmový příznivci již jistě mají dlouhou dobu červenou tužkou podtržen nadcházející víkend díky "22. ročníku Salonu filmových klapek".

Do Valašského muzea v přírodě pak zveme na populární program "Jak jde kroj, tak se stroj", který rekapituluje kulturu i každodennost generací našich předků v kulisách autentických lidových stavení.


Moravskoslezský kraj

Z bohaté kulturního dění na severní Moravě vybíráme pozvánku na populární "Bambifest", kde můžete pod vedením zkušených lektorů vybrat svým dětem netradiční sportovní aktivitu.

Alternativní kulturní scéna pak jistě ocení "Stretchink v Ostravě", který je originální graffiti produkcí a následným hudebním programem v klubu Marley na Černé louce.

Své příznivce si jistě nalezne i premiérový "Turnaj v lukostřelbě a virtuální realitě". Stoupající popularitu gastronomických akcí potvrzuje "Restaurant day v Ostravě".

Zajímavým tipem na sobotní odpoledne je nabídka "Projížďky historickými tramvajemi a autobusy v Ostravě". Zažít moravskoslezskou metropoli na vlastní kůži pak můžete při "Ostravském kompotu 2019", který v sobě namíchá různé chutě a aktivity tohoto typicky razovitého města.

Fotbalovým fanouškům pak netřeba připomínat nedělní šlágr ligy mezi "FC Baníkem Ostrava a pražskou SK Slavií", který může s definitivní platností stvrdit dominanci sešívaného klubu na domácí ligové scéně získáním mistrovského titulu.







 

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete