Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 27.-28. června

Blížící se víkendové akce budou z velké části věnované konci školního roku a často také tzv. "za vysvědčení". Hodně akcí už bude také ve stylu letních hudebních, multižánrových nebo i pivních festivalů.

Blížící se víkendové akce budou z velké části věnované konci školního roku a často také tzv. "za vysvědčení". Hodně akcí už bude také ve stylu letních hudebních, multižánrových nebo i pivních festivalů.

Praha

Do Čakovického zámku se můžete vydat na výstavu lilií, která zde bude probíhat oba víkendové dny. K vidění budou jak známé lilie, tak světové unikáty. Rodinám s dětmi je určen Áčkofest na Střeleckém ostrově. Součástí programu budou výtvarné, divadelní,  hudební a rukodělné dílny pro děti, divadla a koncerty pro malé i velké, přednášky a besedy. Do parku Portheimka se můžete vydat na Slavnosti slunovratu aneb Jahodový ateliér v parku Portheimka

Pevnost Boyard v lanovém centru Praha, tak se nazývá nedělní akce, při níž se otevře lanové centrum na Libeňském ostrově. Akce je pořádána ke konci školního roku. Podobně tomu bude i bobová dráha na Proseku věnovat neděli školákům. Zde ale zdarma budou jezdit i ti, kteří mají na vysvědčení 1 trojku.

Středočeský kraj

Ve Středočeském kraji můžete zavítat na Klášterské Pivobraní, akci, která se koná v pivovaru Klášter v Hradišti nad Jizerou. Také do Kutné Hory se mohou vydat milovníci piva na místní Pivovarské slavnosti. Válka v krajkách - bitva u Kolína 1757 je název akce, která se koná v obci Křečhoř u Kolína od pátku do neděle. 

Jihočeský kraj

Legendární Open Air Musicfest Přeštěnice je hudební festival různých žánrů, který se koná od pátku do soboty. V Prachaticích se konají Slavností solné Zlaté stezky. Příznivci vodních radovánek se setkají na Neckyádě ve Strakonicích, která se odehraje v sobotu v kempu v Katovicích. 

Plzeňský kraj

Na atletickém stadionu města Plzně se bude o víkendu konat mistrovství České republiky v atletice. Mimořádná akce ke konci školního roku se také koná v Zoo Plzeň, kde bude probíhat celodenního soutěžně-zábavný program. Do Pohádkového lesa se můžete podívat v sobotu na zámku Zbiroh. Jedná se o akci určenou dětem. Strýc of Klatovy je název dalšího multižánrového festivalu, který se koná, jak název napovídá v Klatovech.

Liberecký kraj

V České Lípě se konají od pátku do neděle městské slavnosti. Od pátku do soboty se můžete přijít podívat na staročeskou pouť do Semil, kde na vás dýchne atmosféra staročeských jarmarků s vůní tureckého medu a zvuky kramářských písní. V Liberci se v sobotu odehraje tzv. den Konráda, tedy svátek piva Konrád.

Královéhradecký kraj

Od pátku do neděle se můžete vydat do Špindlerova Mlýna na tradiční již 24. špindlerovskou pouť. Pouť začíná každoročním pátečním "BĚHEM DO VRCHU", kterého se mohou zúčastnit všechny věkové kategorie.

Pardubický kraj

Tomáš Klus a jeho Cílová skupina pokřtí v sobotu ve Svojšicích nové album Anat život není. Heřmanův Městec pořádá pivní festival, kde se představí 4 pivovary. v Chrudimi se můžete přijít podívat na Svatojánské slavnosti u rozhledny Bára. Těšit se můžete na jarmareční stánky a kapelu Slunovrat.

Kraj Vysočina

Postřižinské slavnosti proběhnou v Dalešicích. Těšit se můžete na vystoupení skupin Katapult, Hradišťan, AG Flek, Ukulele orchestra jako Brno a dalších. Zábavná hra s pohádkovými úkoly pro děti od 1 roku čeká v sobotu v Pohádkovém městě Pelhřimov. Polná v plamenech to je název festivalu ohňového umění, který se odehraje v nových prostorách Letní scény v Polné.

Jihomoravský kraj

Městské divadlo Brno zve na Pivní fest, který bude letos ve znamení malých a minipivovarů, takže se můžete těšit opravdu na rozmanitou a originální nabídku pivních chutí. Od pátku do neděle můžete vyrazit na festival Kefasfest, čtvrtý ročník křesťanského festivalu. Je to open air festival na nádherném místě bývalého kláštera Rosa coeli v Dolních Kounicích.

Zlínský kraj

Farmářské slavnosti 2015 budou v sobotu zahájeny v Hostětíně, poté budou následovat v dalších krajích. Interaktivní zábavná show Míši Růžičkové plná tanečních písniček a soutěží pro děti ve věku 2 - 10 let se odehraje v zámeckém amfiteátru v Buchlovicích.

Olomoucký kraj

Do Olomouckého kraje, resp. do Zábřehu se můžete vypravit na 7apůlfest. Letos se koná již po jedenácté a vystoupí na něm mimo jiné i kapela Divokej Bill. Navštívit můžete také přerovský pivovar v rámci Zubrfestu.

Moravskoslezský kraj

Prázdniny začínají v zoo Ostrava, to je název akce konané ke konci školního roku. V zoo Ostrava také můžete navštívit akci zvanou Japonské dny, která proběhne o víkendu. Adrenalin Cup Ostravice, to je název pro extrémní závod čtyřčlenných štafet. Ten se poběží v sobotu v okolí Lysé hory.

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete