Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 3. – 4. srpna 2019

Nadcházející víkend bude plný příjemných letních festivalů, historických akcí a ukázek nejrůznějších řemesel. Vybírat můžete také ze všech akcí v našem Kalendáři nebo z Tipů na výlety s Emcem.

Fotogalerie k článku

Nadcházející víkend bude plný příjemných letních festivalů, historických akcí a ukázek nejrůznějších řemesel. Vybírat můžete také ze všech akcí v našem Kalendáři nebo z Tipů na výlety s Emcem.

Praha 

Pokud patříte mezi ty, kteří mají rádi japonskou kulturu, tak právě pro vás je festival Advík. Od čtvrtka do neděle vás na něm čekají ukázky tradičních japonských tanců, bojových umění a umění obecně. Nebude chybět promítání anime, přednášky o japonsku, cosplayi, fashion a různé soutěže.

Raw Food Festival to je festival skvělých chutí a vůní, ale především živé stravy, inspirativních přednášek a workshopů.

Piazzetta Národního divadla se o víkendu promění na prodejní výstavu autorské tvorby 200 českých i zahraničních návrhářů a designérů. Užijte si Dyzajn market.

Středočeský kraj

V Chrámu sv. Barbory v Kutné Hoře vás v neděli čeká koncert mezinárodního festivalu klasické hudby.

Nymburk v sobotu hostí Přístavní slavnost, festival pro všechny věkové skupiny, na němž tradičně vystupují interpreti, které na jiných festivalech příliš neuvidíte. 

Bitva na Mělníku aneb devátá bitva rytířů slibuje bitvu, které se účastní 250 bojovníků. Čeká vás ale i rytířský turnaj, divadlo, dobová hudba, jarmark, ukázky starých řemesel, nasytí vás dobové krčmy a nebudou chybět ani atrakce pro děti, sokolníci, velký ohňostroj s hudebním doprovodem. Akci si nenechte ujít v sobotu v Mělníku

V Týnci nad Sázavou se koná Týnecký střep, historická akce, kde vás čeká šerm, dobová kuchyně, zbrojnice s výkladem, středověká střelnice, ukázka vojenského ležení, řemesla, tržiště, dílny pro děti, kejklíř na chůdách, středověká hudba, sokolnické ukázky, divadlo a na závěr koncert skupiny Poutníci. 

Jihočeský kraj

Festival Hrady CZ doputuje tento víkend na hrad Rožmberk nad Vltavou. Můžete se těšit na řadu známých českých a slovenských kapel, mezi jinými na kapely No name, Jelen, Kryštof, Sto zvířat a další.

Centrum renesančních Slavonic se na pět letních dní zcela promění a stane se dějištěm filmového a hudebního festivalu Slavonice fest. K vidění bude více než 70 filmů z celého světa, 12 koncertů, taneční párty a skvělí DJ, výstavy umění a doprovodný program.

Pokud o víkendu zavítáte do Tábora, tak vás tu nemine Festival pouličního divadla. Jedná se o zábavný festivalový mix, v rámci něhož nechybí cirkusové umění, klauni, pantomima, loutky, pohybové divadlo, interaktivní představení, dílny a hudba.

Plzeňský kraj

Od pátku do neděle pořádá město Tachov historické slavnosti, kde nebude chybět hudební vystoupení na zámku, ale také varhanní koncert v kostele, vystoupení s medvědem nebo ohňostroj. 

Čtvrtý ročník Mezinárodního dixielandového festivalu si nenechte ujít v Plzni. Jedná se o třídenní akci, kde každý den nabídne něco speciálního. Čeká vás skvělá muzika českých i zahraničních jazzbandů, uvolněná atmosféra, poslech i tanec, neworleánský průvod městem a koncerty skvělých jazzmenů. 

Karlovarský kraj

Horní hrad Hauenštejn bude o víkendu vonět a chutnat po medu. Koná se tu Chvála medu, tedy slavnosti medu, kde ochutnáte různé druhy medu a výrobky z něj. Nebudou chybět přednáška o včelařství, soutěže, ukázky řezbářství a další.

Festival Rockové sady přiláká do Kraslic milovníky rocku a tvrdého metalu. 

Ústecký kraj

Historické Valdštejnské slavnosti města Lovosice se konají tuto sobotu a návštěvníkům nabídnou pestrý a naučný program zaměřený na rod Valdštejnů a jejich vliv na město a jeho dějiny. Těšit se můžete na velký historický průvod městem, šermířské souboje, ukázky zbraní a výzbroje a další. 

Liberecký kraj

Pasecké hudební slavnosti se konají tento víkend v Pasekách nad Jizerou. Na programu je páteční koncert, sobotní matiné a nedělní bohoslužba s hudební produkcí.

Řemeslný jarmark přivede na hrad Grabštejn hudebníky, tanečníky, šermíře i kejklíře nebo řemeslníky. 

Královéhradecký kraj

Deštné v Orlických horách se na víkend stane dějištěm tavení skla dřevem v přírodním areálu muzea. K vidění bude tavení, foukání, tvarování, broušení a malování skla a proběhne i aukce výrobků.

Ve Vrchlabí se koná 4. sraz amerických vozidel a motocyklů. Součástí akce budou ukázky závodních speciálů, Hot sponge Car Wash, Monster Truck Show, Tire Burn Out, Sound Contest, zahraníční hosté, soutěže a hudba.

Nábřežní jazzová pouť přinese do Hradce Králové putování napříč jazzovými styly v podání místních muzikantů, špičkových českých jazzmanů i zahraničních hostů.

Pardubický kraj

Letní divadelní open air festival Pernštejn(l)ove přinese do Pardubic několik zajímavých divadelních představení. Malebný letní areál Cihelka v Hlinsku bude dějištěm festivalu Studnice Fest. Vystoupí zde mimo jiné Jiří Schmitzer, Wohnout, Movebreakers a další.

Moravskoslezský kraj

Letos se koná již pátý ročník festivalu Ladná Čeladná, na kterém vystoupí Tata Bojs, písničkář a skladatel Jaroslav Uhlíř nebo třeba nejnovější objev české hudební scény, Thom Artway. Dřevorubecká soutěž dvoučlenných týmu, bohatý doprovodný program sestávající z prezentace dřevozpracovatelských firem, zahradní techniky nebo lidových řemesel je součástí Svátku dřeva ve Frenštátu pod Radhoštěm.

Kováři Moravskoslezského kraje předvedou své umění na Kovářských sonátách v Hradci nad Moravicí. Postupně se vystřídá u kovadlin téměř na 70 mistrů kovářů z celé České republiky, Slovenska, Ukrajiny, Maďarska, Německa a Polska.

Jihomoravský kraj

Velká cena Brna (Grand prix) České republiky silničních motocyklů na Masarykově okruhu je každoročně svátkem pro více jak 200 tisíc motocyklových fanoušků. Čeká je závod v kategoriích kubatur 150 ccm, 250 ccm (Moto2) a královské kubatuře 500 ccm (MotoGP).

Vranov nad Dyjí bude o víkendu místem konání festivalu Přehrady. Přehrady jsou festivalem pro celou rodinu – české a slovenské kapely, program plný aktivit a zážitky pro děti i dospělé.

Zlínský kraj

Ve Velkých Karlovicích se tentokrát potkají řezbáři. Během čtyřdenního setkání se vystřídají řezbáři, ale i kapely a nebude chybět ani dražba řezbářských děl. Valašské muzeum v přírodě bude o víkendu dějištěm mezinárodního festivalu slovenského folkloru Jánošíkův dukát.

Olomoucký kraj

Hrad Bouzov bude hostit Bouzovský mumraj, tedy středověký jarmark, hry pro děti, karneval pro děti, dobová řemesla, historický průvod, dobovou kuchyni a hygienu, rytířský turnaj a šermířská vystoupení.

Další z putovních festivalů, Létofest, zavítá o víkendu do Olomouce. Dvoudenní program přinese skvělou muziku od skvělých českých kapel.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete