Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 8. – 10. srpna 2014: Letní kino v ZOO, Křivořezání na Křivoklátě, či Mirotické setkání

Druhý srpnový víkend se můžete těšit na filmové promítání v ostravské zoologické zahradě, parním vlakem se můžete dopravit na hrad Křivoklát, kde se uskuteční setkání řezbářů a v Domažlicích si nenechte ujít Chodské slavnosti.

Druhý srpnový víkend se můžete těšit na filmové promítání v ostravské zoologické zahradě, parním vlakem se můžete dopravit na hrad Křivoklát, kde se uskuteční setkání řezbářů a v Domažlicích si nenechte ujít Chodské slavnosti.

Praha

Tvorbu amerického génia Raye Charlese představí v pátek večer v klubu Reduta v originální verzi excelentní zpěvák a hráč na foukací harmoniku Charlie Slavík s oblíbenou skupinou Jakuba Zomera. Hity jako jsou Hit the road Jack, Unchain my heart či Georgia on my Mind zná snad každý, tak si tento koncert určitě nenechte ujít. Pojízdné knihovny Městské knihovny v Praze slaví letos 75. narozeniny a slavit se bude tuto sobotu v Muzeu městské hromadné dopravy ve Vozovně Střešovice. Nebudou chybět tři pojízdné knihovny a ke gratulantům se přidají třeba pojízdné palačinky Galetky, autobus Městské policie, divadelnice a muzikantka Marka Míková, divadelní soubor Vý; (čti Výstředník), soutěže a hudba.

Středočeský kraj

Na další ročník setkání řezbářů Křivořezání na hradě Křivoklát se můžete v sobotu svézt parním vlakem, který bude mimořádně tažen lokomotivou Štokr. Odjezd z nádraží Praha Braník je v 9 hodin a 14 minut. Na zámku Veltrusy se tento víkend uskuteční letní slavnost Dožínky hraběte Chotka. Pro dospělé budou připraveny ochutnávky piv z malých pivovarů, pro děti budou tvořivé dílničky, pečení placek, sečení, mlácení, mletí obilí. Pro všechny věkové kategorie bude připraven kulturní program - divadelní a hudební vystoupení.

Jihočeský kraj

Letos již pojedenácté se na ostrově u Dolního mlýna uskuteční divadelní a hudební festival Mirotické setkání loutek a hudby. Pokud máte rádi klasické i moderní pohádky (a kdo by je neměl rád) a veselou hudbu, nenechte si tento festival v jihočeských Miroticích ujít. V ulicích Starého města v Táboře se po celý víkend budou toulat komedianti. V rámci festivalu Komedianti v ulicích můžete navštívit různá divadelní představení, třeba například Cirk La Putyka, ale také hudební vystoupení, například Xaviera Baumaxu, či Ivu Bittovou.

Plzeňský kraj

Jeden z nejstarších folkloristických festivalů – Chodské slavnosti se bude konat tento víkend v Domažlicích. Festivalový program je pečlivě sestaven z přibližně dvou desítek pásem vystoupení, odehrávajících se na pěti pódiích. Podrobný bohatý program slavností naleznete zde. Na hradě Velhartice se bude konat Středověký víkend. Uvidíte zde vojenské ležení před hradbami hradu, průvod pánů s družinami, rytíře na koních, dobové operace, středověkou kuchyni, řemesla a zažít můžete prohlídky oživeným hradem, nebo si můžete vyzkoušet střelbu z luku.

Karlovarský kraj

V sobotu zahraje přímo na hradním nádvoří Horního hradu folkový kytarista Milan Fořt. Člen skupiny Tymián Poprad naladí kytaru, zabrnká do strun a vy si ho můžete poslechnout během části sobotního odpoledne. Středověké slavnosti Purkrabího Půty můžete navštívit tento víkend na hradě Loket. Uskuteční se zde rytířský turnaj na koních, uvidíte ukázky sokolnictví, kejklíře, pouliční divadlo a mnoho dalšího.

Ústecký kraj

O tomto víkendu se přesune Kinematograf bratří Čadíků do Roudnice nad Labem, kde bude promítat české filmy pod noční oblohou. Vstupné je dobrovolné a výtěžek je následně používán na dobročinné účely. V neděli oslaví v ústecké zoologické zahradě Mezinárodní den lvů. Připravena bude výtvarná dílna pro děti a ve speciálních komentovaných prohlídkách vám chovatelé šelem budou vyprávět o svých svěřencích.

Liberecký kraj

Tento víkend je v Harrachově již tradičně věnován megalomanské hudební akci Keltská noc, kterážto mezi příznivci moderní hudby získala přezdívku festival s nejlepším výhledem a nejvyšší nadmořskou výškou v České republice. Vše se odehrává opět v areálu skokanských můstků v Harrachově a letos zde vystoupí například Divokej Bill, Wohnout, či Tři sestry. Letos slaví hrad Bezděz 750 let od založení Přemyslem Otakarem II. K příležitosti oslav výročí zde vystoupí několik zajímavých hudebních interpretů a zajištěn je také bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.

Královéhradecký kraj

Na tento víkend se na hradě Kost uskuteční Historické dny. V prostorách gotického hradu Kost budou k vidění šermířská vystoupení, ukázky cvičení dravých ptáků, artistické kreace provazochodců, dobové tance a zaposlouchat se můžete do gotické a renesanční hudby, kterou dotváří jedinečná atmosféra hradní kaple. V sobotu ožije opět okolí Neumannovy vily v Královédvorské ZOO leskem dávných dob. Do půl dvanácté zde budou vystavena historická vozidla s majiteli v dobovém oblečení. Tedy jako počátkem minulého století, v době továrníka Neumanna.

Pardubický kraj

V sobotu se v Ústí nad Orlicí uskuteční závody ve skocích na kole FFT Slopestyle 2014. Můžete se těšit na lávky a skoky ve westernovem stylu, doprovodný program western, kankan tanec, koně, střelba z luku a vzduchovky a mnoho dalšího. V sobotu se v Litomyšli na Toulcově náměstí uskuteční Pivní festiválek. Připraveno je mnoho hudebních vystoupení točit se bude pivo z vybraných minipivovarů a nebude chybět bohatý doprovodný program.

Kraj Vysočina

Ve Westernovém městečku Šiklův Mlýn ve Zvoli nad Pernštejnem se tuto sobotu uskuteční Rodeo Mistrovství ČR 2014. Po celý den vás bude bavit zábavný program ve westernovém městečku i v indiánské vesnici, otevřeny budou po celý den atrakce a také nezapomeňte navštívit největší přírodní amfiteátr přímo ve westernovém městečku a shlédnout zde jak humorná, tak i dramatická divadelní představení nebo zvířecí a westernovou show. Hlavní vlakové nádraží v Třešti pořádá v sobotu zábavné odpoledne s názvem Léto s párou. Přijďte si užít den plný her, soutěží a divadel na vlakovém nádraží. Po celý den bude otevřen depozitář Historického radioklubu československého a bude možné navštívit expozici Svět modelů, či využít speciální jízdy parního vlaku.

Olomoucký kraj

V Priessnitzových léčebných lázních v Jeseníku připravili na tuto sobotu turnaj v Discgolfu. DiscGolf je nová zábavná hra pro všechny generace. Součástí sobotního programu bude také discgolfová akademie, zaměřená na základy hry a backhandového hodu. Stání hrad Šternberk zve všechny návštěvníky tuto sobotu a neděli na Víkend v historických kostýmech. Připraveny budou prohlídky hradu, kterým vás provedou stylově oblečení průvodci v dobových kostýmech. Nejzajímavější součástí programu bude možnost vyzkoušet si historické kostýmy. K dispozici bude na 50 kostýmů pro dospělé i děti.

Jihomoravský kraj

Velkolepé Svatovavřinecké slavnosti se uskuteční tento víkend v Hodoníně. Připraven bude bohatý doprovodný program, v sobotu se uskuteční velký průvod hlavní třídou, historické ležení, jarmark a spoustu dalších atrakcí. Národopisný spolek Pálava O.S. pořádá v sobotu a neděli v Mikulově již 18. ročník Folklorního festivalu Sousedé. Jeho součástí bude i pokus o vytvoření rekordu v počtu krojovaných tanečníků Moravské besedy a slavnostní koncert k 35. výročí NS Pálava. V sobotu odpoledne se představí všechny soubory na podiu na Náměstí v Mikulově s tím nejlepším ze svého repertoáru.

Zlínský kraj

Pokud se chcete opravdu na vlastní oči přesvědčit, jak se chovají zvířata, když slunce zapadá a den se nachýlí ke svému konci, máte k tomu tuto sobotu ideální příležitost. Zlínská zoo totiž zůstane otevřena až do 21 hodiny. Pro všechny, kteří využijí možnost projít se podvečerní zoo, budou k dispozici nejen všechny expozice, ale také restaurace a vláček. Ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm se tento víkend uskuteční Dny řemesel. Nenechte si ujít již tradiční setkání mistrů starých řemesel, na kterém své umění předvedou tesaři, kováři, kameníci, bednáři, koláři a další řemeslníci.

Moravskoslezský kraj

V Karviné v areálu Loděnic se od čtvrtka do soboty bude konat multižánrový festival Dokořán. Vystoupí zde například Tata Bojs, Baromantika s Lenkou Dusilovou, Mňága a Žďorp a mnoho dalších. Amfiteátr ostravské zoologické zahrady se po roce opět promění v letní kino. Pro všechny filmové fanoušky bude připraven oblíbený český film Jiřího Vejdělka Muži v naději. Začátek promítání je ve 21:30 hodin tento pátek.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete