Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Velikonoční akce 2017

Všem našim čtenářům bychom na následujících řádcích rádi představili to nejlepší z letošních Velikonoc, které budou nejen bujarou oslavou propukajícího jara, ale i připomínku plnosti života, rozehrávajícího zvláště v prvních jarních měsících svou barevnou symfonii do všech koutů naší překrásné země. Nezaměnitelně k nim patří pochody koledníků, spiritualita věřících, odkaz tradic generací našich předků i veselé tváře kyprých hospodyněk.

Všem našim čtenářům bychom na následujících řádcích rádi představili to nejlepší z letošních Velikonoc, které budou nejen bujarou oslavou propukajícího jara, ale i připomínku plnosti života, rozehrávajícího zvláště v prvních jarních měsících svou barevnou symfonii do všech koutů naší překrásné země. Nezaměnitelně k nim patří pochody koledníků, spiritualita věřících, odkaz tradic generací našich předků i veselé tváře kyprých hospodyněk.


Praha

Hlavní město Praha se čím dál častěji navrací k původním velikonočním tradicím, které znamenají připomínku kontinuity s životem a každodenností generací našich předků. O kráse těchto svátků Vás přesvědčí například "Velikonoční jarmark ve Kbelích", konaný o druhém dubnovém víkendu. Úchvatnou připomínkou starobylých tradic budou "Velikonoce v Muzeu", konané již tradičně v Národním zemědělském muzeu, kde Vám předvedou pletení pomlázek, zdobení vajec či výtvarné dílničky. Nemáte-li doposud tip na zajímavou velikonoční akci konanou v našem hlavním městě, doporučujeme účast na "Velikonocích v Platýzu", konaném o nadcházející škaredé středě. Pražané si již za poslední léta zvykli na oblíbené "Velikonoční oslavy na Náplavce", které namíchají o nadcházejícím víkendu zajímavý mix z běžných farmářských trhů, hudebních vystoupení a speciálně laděného svátečního zboží. Bonusovým pozváním je tip na "Velikonoční párty v krásných prostorech Žižkovské věže", která se uskuteční v pondělí 17. dubna a nabídne spoustu pěkné hudby, tance a zábavy s portugalskými tanečníky.

 

Středočeský kraj

O blížících se Velikonočních svátcích jste co nejsrdečněji zváni na nápaditý program "Velikonoční prodejní výstavy v Lánech", který potěší milovníky starobylých zvyků i moderních rukodělných výrobků. Za pozornost našich čtenářů stojí "Venkovské Velikonoce", poutající bohatým programem, topením Morany, velikonočními dílničkami či pletením pomlázek. Všichni kutnohorští občané jsou srdečně zváni na "Velikonoční jarmark na náměstí v Kutné Hoře", který připravili žáci základní školy Žižkov. Přijměte naše pozvání na "Velikonoční jarmárek na náměstí v Benešově", přinášející malé tržiště s tradičními velikonočními výrobky a dílničkami pro děti. Své příznivce si jistě najdou i "Velikonoční trhy v Kolíně", které se konají o nadcházejícím pátku.


Jihočeský kraj

Také v Jihočeském kraji budete o nadcházejících velikonočních svátcích moci potkávat stovky malých i velkých koledníků, kteří si za svůj výstup jistě zaslouží sladký pamlsek či lok lahodného destilátu. Letošní Velikonoce v Písku oslaví všichni zúčastnění při "Jarních slavnostech", které oživí náměstíčko před domem U Slona. Originální program přinášejí i letos populární "Zvykoslovné Velikonoce v Prachatickém muzeu", představující tradiční řemesla a lidové rituály. Příjemnou zábavu nabídne i "Velikonoční veselice v Jindřichově Hradci", která potěší hudebním programem i bohatým řemeslným jarmarkem. Vojenské lesy a statky Vás zvou na "Velikonoční Bílou sobotu na Olšinu", kde zažijete velikonoční dílnu, pletení pomlázek, malování kraslic či gastronomické rybí hody.

 

Plzeňský kraj

Mezi nejoblíbenější akce v oblasti Plzeňského kraje patří unikátní "Svátky jara v Klatovech", které na Náměstí Míru nabídnou vystoupení klatovských mateřských a základních škol. Naše čtenáře pak srdečně zveme i na "Velikonoční tvořivé dílny pro děti i dospělé do Kašperských Hor", které o nadcházejícím pátku nabídnou odpoledne plné tvoření velikonočních dekorací. Slavnostní, ale i zábavný ráz, budou mít letošní "Velikonoce na zámku Zbiroh", které potěší prodejními stánky s ukázkami velikonočních zvyků a řemeslné výroby. Příležitost k zakoupení některého z tradičních předmětů bude i "Velikonoční jarmark na zámku Kozel", který letos osvěží i očekávaná kulturní vložka.


Karlovarský kraj

V rámci nadcházejících svátečních dnů se i v Karlovarském kraji odehraje několik zajímavých akcí, které bude mít s velikonočním tématem mnohé společné. Zajíčci i barevná vejce budou zdobit i "Oslavu narozenin v Obchodním centru Varyáda v Karlových Varech", která bude pompézním vyvrcholením dubnových slavností. Spojení pohybu na zdravém vzduchu spolu se setkáním s blízkými přáteli nabízí "Závody kočárků v Sokolově", které letos nabídnou i kočárky ozdobené velikonoční tématikou.

 

Ústecký kraj

Jedním z prvních míst kde letos přivítají velikonoční svátky bude hrad Litoměřice, lákající naše čtenáře na "Velikonoční jarmark řemesel a dovedností". Své příznivce si jistě zachovají i "Velikonoce na náměstí v Lounech", které nabízejí bohatý program pro malé i velké návštěvníky. Velkým dobovým jarmarkem pro natěšené obyvatele bude i další ročník "Úštěckých Velikonoc". Kouzelnou atmosféru nadcházejících svátků zažijete naplno při "Pohádkových Velikonocích v zámku Krásný Dvůr", kde se pro Vás chystá řemeslné tržiště, výtvarné dílny či pohádkové představení. O Velikonočním pondělí můžete zavítat na zámek v Děčíně, kde pro Vás místní přichystali "Pohádkovou pomlázku v Růžové zahradě".


Liberecký kraj

Osvěžte si letošní velikonoční svátky návštěvou některé z pozoruhodných výjimečných akcí konaných v Libereckém kraji. Dospělé i jejich děti jistě potěší nápaditý program "Velikonoce v muzeu", který se devátý dubnový den koná v liberecké metropoli. Mezi tradiční akce zdejšího kraje patří i "Velikonoční trhy v Jablonci nad Nisou", přinášející kulturní program ve folklorním duchu. Přijměte naše pozvání i na svátky jara v rámci "Velikonoc v Centru Babylon", které kromě zábavy přinášejí i poučení v podobě seznámení se s tradičními postupy při výrobě mýdla, keramiky a okrasných šperků. Příjemnou pozvánku pro celou rodinu pak jistě budou i "Veselé hradní Velikonoce na hradě Rotštejně v Mírové pod Kozákovem", které Vás překvapí veselou pohádkou s písničkami.

 

Královehradecký kraj

Také v Královehradeckém kraji si můžete připomenout zvyky a obyčeje spojené s křesťanským svátkem připomínajícím zmrtvýchstání Ježíše Krista v lidové tradici. Zajímavý program můžete očekávat při "Velikonočním veselí ve Špindlerově Mlýně", které přinese všem návštěvníkům barvitý rej masek, soutěž o nejhezčí masku či bublinovou show. Pozvánkou na poutavou akci je i představení "Velikonoc v Podorlickém skanzenu v Krnovicích", kde bude místní expozice doplněna o oblíbené dílničky a poutavý výklad zaměřený na velikonoční tradice. V neděli si můžete zpříjemnit den "Lovem velikonočních vajíček v Trutnově", který nabídne i malování na obličej, diskotéku, lukostřelbu či výrobu zajíčků. Velikonoční tématickou výzdobu zažijete i při návštěvě "Zámku v Ratibořicích", který bude výjimečně zpřístupněn při příležitosti Mezinárodního dne památek a historických sídel.


Pardubický kraj

Letošní Velikonoce lákají na desítky milých akcí, připomínajících starobylé lidové tradice spojené s nejkrásnějšími křesťanskými svátky v roce. Platí to i o "Velikonocích na Svojanově", které svým bohatým programem nedají vydechnout žádnému z natěšených návštěvníků. Mnoho z lidových rukodělných výrobků si můžete zakoupit i na "Velikonočních trzích na Seči", kam se chystají řemeslníci a prodejci ze všech koutů Pardubického kraje. Velikonoce v Pardubicích pak osvěží "Pardubický vinařský půlmaraton", který jako každý rok přivítá mezi účastníky malé děti, školní kolektivy, vrcholové sportovce či vitální sedmdesátníky.

 

Kraj Vysočina

Do kraje Vysočina si letos mohou přijet oslavit Velikonoce všichni milovníci dobrého jídla a starobylých českých tradic. Platí to především o populárních "Velikonocích na radnici v Jihlavě", spojených s tradicí řemeslně-farmářských trzích. Srdečně zveme i na "Velikonoční jarmark na zámku v Telči", který se uskuteční na nádvoří telčského zámku v sobotu 15. dubna. Příjemnou atmosféru plnou lidových tradic přinášejí "Velikonoce na zámku", nabízející velikonočně vyzdobené expozice zámku a špýcharu či vystoupení folklorního souboru. Pozvánku si zaslouží i "Velikonoční jihlavský jarmark", který bude letos koncipován jako řemeslně-farmářský a nabídne originální produkty, jako např. svíčky, keramiku, šperky či proutěné zboží.

 

Jihomoravský kraj

Kde jinde si užijete pravé a nefalšované Velikonoce než na malebné jižní Moravě, pyšnící se dlouhou řadou historických tradic a zvyků. Ty základní si můžete připomenout třeba při "Velikonočním koncertu v městském divadle v Brně", představujícím unikátní hudební projekt zahrnující rockovou mši doplněnou o nové autorské texty. Naplno si užít Velikonoce můžete při "Velikonočním pondělí v ZOO Brno", v rámci něhož budete hledat zatoulaná vajíčka, stříhat ovce či se fotit s malebným i kuřátky. Vyzkoušet si neočekávané vlastnosti nejen velikonočních vajíček můžete v rámci dalšího ročníku "Velikonočních experimentů v zábavním vědeckém parku VIDA v Brně". Milovníky vína jistě potěší "Velikonoční otevřené sklepy ve Valticích", spočívající v putování za vínem po cca 20 vybraných sklepech a vinotékách v hlavním městě vína. I letos se můžete přijít podívat na "Velikonoční prohlídky na zámku v Blansku", kde budou letos připraveny tradiční řemeslné výrobky. Originální akcí bude "Tradiční sbírání velikonočních vajíček ve Znojemském podzemí", která letos poschovávala v těchto unikátních prostorech desítky svátečních představení.




 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete