Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kouzelný Krumlov

23.04.2019 - 01.05.2019 Český Krumlov

Pohádkově krásné prostředí středověkého města a magie prvomájové noci - to jsou každoroční oslavy příchodu jara a měsíce lásky v Českém Krumlově. Společné zdobení a stavění máje, výroba doplňků s čarodějnickou tématikou či vystoupení dětských souborů postupně během dne střídá slavnostní zapálení vatry a společné opékání buřtů. O slavnostním večeru nechybí čarodějnický rej, pálení čarodějnic či lampionový průvod. Na náměstí Svornosti nezapomeňte navštívit májový jarmark s tradičními řemeslnými výrobky.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Český Krumlov
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Český Krumlov
Obec
Český Krumlov

Fotogalerie k článku

MÁJOVÝ JARMARK

Bohatá nabídka tradičních českých pochutin a laskomin, těšit se můžete také na ukázku řemesel i prodej drobných dárků spojených s májem - měsícem lásky.
Tento rok bude trh dokonce celý týden a to od 23. 4. až do 1. 5.

Tradice oslav jara

Jarní slavnost "Kouzelný Krumlov" nabízí každoročně bohatý program zábavy i poučení pro celé rodiny, které se sem přicházejí se stále větším zalíbením. Během odpoledne 30. dubna se ti nejmenší návštěvníci mohou pobavit při zábavných hrách, výrobě čarodějnických kostýmů, čarodějnickém líčení či obyčejném pečení uzených buřtů. K tomu všemu se o dobrou zábavu stará přizvaná místní divadelní společnost.

Pro rodiče a dospělé je připraven vyhlášený Krumlovský veletrh a několik hudebních vystoupení tvrdšího ražení. V závěru dne se již tradičně staví májka, zapaluje vatra a program zakončuje oblíbený lampiónový průvod. V rámci svátečního prvomájového programu se otevírají dveře mnoha muzeí a galerií, které nechávají zdarma nahlédnout do svých pestrých expozic. K tomu všemu se můžete těšit na další hudební vystoupení. Kouzelně se tváří i cena vstupného, kterou organizátoři nechávají na dobrovolném posouzení samotných návštěvníků. Pokud tedy letos nebudete vědět kde strávit sváteční 1. květen či bujarou oslavu pálení čarodějnic, věřte, že Český Krumlov je tou správnou volbou! 

Kouzelný Krumlov 2019

Podrobný bohatý program: http://www.ckrumlov.info/docs/cz/atr745.xml

 

Těšíme se na vás!

 

 

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete