Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Lázně Ostrožská Nová Ves

Ostrožská Nová Ves

Sirnaté lázně Ostrožská Nová Ves leží v údolí řeky Moravy v samém středu Slovácka, 8 km od Uherského Hradiště. Celý lázeňský areál je zasazen do krásné rovinaté přírody lesního parku. Z jedné strany jej obklopují hřebeny Bílých Karpat, z druhé zaoblené vrcholky Chřibů s hradem Buchlov. Hlavní léčebnou procedurou jsou sirné koupele. Používá se k nim vlastní minerální voda ze sirnatých pramenů. Uží…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Ostrožská Nová Ves
Oblast
Střední Morava
Kraj
Zlínský kraj
Okres
Uherské Hradiště
Obec
Ostrožská Nová Ves
Telefon

Fotogalerie k článku

Sirnaté lázně Ostrožská Nová Ves leží v údolí řeky Moravy v samém středu Slovácka, 8 km od Uherského Hradiště. Celý lázeňský areál je zasazen do krásné rovinaté přírody lesního parku. Z jedné strany jej obklopují hřebeny Bílých Karpat, z druhé zaoblené vrcholky Chřibů s hradem Buchlov. Hlavní léčebnou procedurou jsou sirné koupele. Používá se k nim vlastní minerální voda ze sirnatých pramenů. Užívají se zejména k léčbě pohybového aparátu, páteře a kožních chorob jako je lupenka. Specialitou místního lázeňského průmyslu je originální zdravotní kosmetika SINOVA ze sirnatých pramenů. Po velké rekonstrukci na konci 90. let nabízejí lázně svým zákazníkům veškerý komfort a služby s pestrou paletou možností jak trávit volný čas. Od různých sportovních aktivit až po živou hudbu.

Historie lázní

Lázeňská tradice byla započata roku 1903, kdy na z podnětu místního rodáka dr. Františka Botka byl prokázán léčivý účinek pramenů sirné vody, vyvěrajících v bažině nedaleko obce. Malé lázně s budovou se 6 koupelovými kabinkami se roku 1923 rozrostly o novou lázeňskou budovu a o 6 let později měly lázně už 22 kabin. Postupem času se služby i pohodlí lázeňských hostů neustále modernizovalo a zkvalitňovalo. Od roku 1992 jsou lázně Ostrožská Nová Ves soukromým majetkem a v roce 1995 se přistoupilo k rekonstrukci objektu. Byl přestavěn a zmodernizován balneoprovoz, byly vybudovány nové jedno a dvoulůžkové pokoje. V roce 2001 byly nově opraveny dvě lázeňské vilky Vlasta a Šárka, které se nacházejí asi 50 m od hlavní lázeňské budovy a poskytují ubytování ve dvoulůžkových pokojích. V roce 2000 byla rekonstrukce dokončena, tehdy byl přistavěn nový trakt hlavní lázeňské budovy.

O lázních


  • Přírodní léčivé zdroje: Dva minerální sirné prameny s vodou bohatou na sírany, kyselinu křemičitou, vápník, sodík, hořčík, draslík a železo
  • Indikace: nemoci pohybového ústrojí, nemoci kožní, onemocnění kloubů a páteře
  • Léčba: onemocnění pohybových orgánů, zejména velkých, ale i malých kloubů, onemocnění kůže
  • Procedury: koupele v sirné vodě, světloléčba, parafínové obklady, cvičení v bazénu, EKG, elektroforéza, léčebný tělocvik , lékařská konzultace, lymfatická drenáž, magnetoterapie, masáž (klasická, mořská, podvodní, reflexní, thajská), muzikoterapie, Nordic walking, ošetření celulitidy, parafinoterapie, perličková koupel, plynové injekce.
  • Lázeňské objekty: Léčebný ubytovací komplex, dependance Vlasta a Šárka, hotel U lázní
  • Kapacita: 170 osob
  • Volný čas: Lázně nabízí v objektu nebo v blízkém okolí koupání ve štěrkopískových jezerech, jízdu na kole (možnost zapůjčení kola v recepci lázní), jízdu na kolečkových bruslích, hru stolního tenisu nebo ruských kuželek, tenisový kurt v obci Ostrožská Nová Ves, vyhlídkové lety po okolí nebo na tandemové seskoky padákem., golf, výlety po okolí (Hrad Buchlov, zámek Buchlovice, Velehrad, Uherské Hradiště)
  • Kontakt: SIRNATÉ LÁZNĚ, Ostrožská Nová Ves s.r.o., 687 22 Ostrožská Nová Ves 664, http://www.laznenovaves.cz

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Gastro Brod Festival 2024 - Uherský…

20.04.2024 - 20.04.2024
Uherský Brod

Gastro Brod Festival se koná již tradičně předposlední dubnovou sobotu od 10 do 19 hodin. Připravte se na den plný…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete