Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zámek Napajedla

Napajedla

Napajedelský zámek - barokní skvost na rozhraní regionůZámek Napajedla je postaven ve stylu pozdně francouzského baroka. Je to elegantní, jednoduchá volně stojící dvoukřídlá budova ve tvaru písmene "U", kde ve třech podlažích, mimo pokojů služebných a příslušenství, bylo přes 50 obytných místností. Dominantou zámku je zcela jistě nádherný kruhový zrcadlový sál, který sloužil především p…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Napajedla
Oblast
Střední Morava
Kraj
Zlínský kraj
Okres
Zlín
Obec
Napajedla
Telefon

Fotogalerie k článku

Napajedelský zámek - barokní skvost na rozhraní regionů

Zámek Napajedla je postaven ve stylu pozdně francouzského baroka. Je to elegantní, jednoduchá volně stojící dvoukřídlá budova ve tvaru písmene "U", kde ve třech podlažích, mimo pokojů služebných a příslušenství, bylo přes 50 obytných místností. Dominantou zámku je zcela jistě nádherný kruhový zrcadlový sál, který sloužil především pro přijímání návštěv na zámku či k tančení při slavnostních příležitostech. Dále je zde salonek holandských mistrů, barokní salonek, rozlehlá zámecká jídelna a celá řada dalších zajímavých prostor. V místnostech v prvním patře jsou vysoké stropy, které jsou bohatě štukované.

Vchod s hlavním schodištěm je na východní straně budovy. Ze severní strany je terasa, která je podsklepená. Reprezentativní zámecká budova monumentalizovaná svou polohou představuje nepochybnou kvalitu z hlediska dějin moravské barokní architektury a představuje svébytný vklad do evropských uměleckých proudů poslední třetiny 18. století. Je nutno dodat, že výstavba zámku pokračovala i za dědiců panství, rodu Kobenzlů, Stockau a Baltazzi. Zvláště poslední ze jmenovaných majitelů panství se výrazně zapsal do historie Napajedel založením hřebčína - chovu anglických plnokrevníků v roce 1886. První polovina 20. století, za vlastnictví paní Marie Baltazzi přinesla neobarokní stavební úpravy a do dnešních dnů se objekt dochoval v málo pozměněné podobě. Zámek je obklopen desetihektarovým parkem z větší části v anglickém stylu, se spoustou vzácných dřevin a romantickým rybníčkem s lekníny uprostřed parku.

Aktivity na zámku

V současné době je zámek příjemným místem k odpočinku, centrem kulturního a sportovního života, příjemným bodem ke společenským setkáním. Je rovněž jedinečným místem pro konání svatebních obřadů či svatebních hostin, rodinných oslav, různých firemních a společenských akcí. Nejen při těchto akcích můžete využít nově zrekonstruovaných pokojů ve třetím patře zámku, které jsou zařízeny v shabby chic stylu. Ubytování na zámku si můžete dopřát v průběhu celého roku a vybírat můžete například z nabídky balíčků zvýhodněného zámeckého ubytování.

V zámku Napajedla můžete nyní navštívit výstavu Afrika a výstavu Historických kočárků a panenek. Máte také možnost navštívit prohlídku historických prostor zámku a galerii vín a obrazů v nově otevřených sklepech zámku.

Zámek napajedla je také místem kde se konají Kurzy vaření v rámci Moravského kulinářského institutu www.mokul.cz. V roce 2011 byl na zámku založen J. A. Bata golf club, nyní tak můžete využít Indoor golfového centra v prostorách zámku Napajedla a v létě i driving range, puttingu a chippingu v zámeckém parku www.jabatagolfclub.cz.

Filozofie zámeckých služeb

"Hledejme společně cestu k lepšímu životu..."

V dnešní uspěchané a hektické době často nemáme čas se zastavit. Řítíme se světem hlava nehlava, zapomínáme na volný čas, rodinu, přátele, nestaráme se o své tělo a ducha. Někdy bychom rádi zpomalili, ale neumíme to anebo je pro nás těžké být se sebou samým, s vlastním já. Zámek Napajedla se svým holistickým přístupem k životu, k člověku nabízí rozličné aktivity, kterými vás chce obohatit a inspirovat ve vašem životě. Naše vize je postavena na pěti základních pilířích, které vás budou směřovat ke spokojenějšímu životu. Jsou také prevencí a vedou k dobré psychofyzické kondici.

POHYB – pravidelný pohyb vede ke zlepšení zdravotního stavu, a proto vám nabízíme v našem zámeckém areálu různé sportovní aktivity: golf, tenis, jógu, nordic walking, projížďky na kole.

ROVNOVÁHA – vyváženost všech činností je základem spokojeného života – strava, pohyb, relaxace, práce, rodina, seberozvoj – vše musí být v harmonii, abyste mohli být ve svém životě šťastní. Pokud nevíte, jak na to, rádi vám ukážeme cestu.

STRAVA - vyvážená strav tvoří základní kámen zdravého života. Kvalitní suroviny pro přípravu jídla by měli být samozřejmostí. V zámku Napajedla vám nabídneme pokrmy ve stylu "slow foodů, tzn. z lokálních surovin.

SEBEROZVOJ – život každého z nás by neměl být stagnace. Měl by to být koloběh, který pluje stále dopředu. Pokud chceme vzkvétat, měli bychom se zajímat o dění kolem sebe, vzdělávat se.

ZÁBAVA – VOLNÝ ČAS – v našem životě nesmí chybět zábava, relaxace, inspirace. Tu zde můžete nacházet nejenom na prohlídkách, výstavách, ale také kurzech vaření či designu.

Adresa:

Zámecká 265

Napajedla 763 61

www.zameknapajedla.cz

info@zameknapajedla.cz

Tipy na výlet

Podívat se můžete na zemědělskou usedlost Topolná. Ve Starém Městě najdete Památník Velké Moravy a v Uherském Hradišti kostel sv. Františka Xaverského, františkánský klášter, Starou radnici nebo Slovácké muzeum. Po kraji se rozhlédnete z rozhledny Rovina. U obce Modrá najdete Archeoskanzen Modrá u Velehradu a klášter Velehrad. Podívat se můžete na manýristickou kapli sv. Barbory nebo Kamennou studánku nedaleko Buchlovic.

Ubytovat se můžete v Napajedlech nebo v Otrokovicích.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Největší polštářová bytva 2024 - Zl…

20.04.2024 - 20.04.2024
Baťův Institut 14|15

Největší polštářová bytva v České republice!

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Slu…

28.04.2024 - 28.04.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Slušovic.

MAJÁLES UTB 2024 - Zlín

03.05.2024 - 03.05.2024
Zlín

Majáles UTB je největší hudební akcí ve Zlínském kraji pořádanou výhradně studenty Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.…

Zlin Design Week 2024

08.05.2024 - 14.05.2024
Zlín

Zlin Design Week, týdenní design festival, kde může každý najít inspiraci. Prostřednictvím ZDW vytváříme platformu pro…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete