Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

ZOO Dvůr Králové nad Labem

Dvůr Králové nad Labem

Zoologická zahrada Dvůr Králové nad Labem patří k nejznámějším a nejkrásnějším zoologickým zahradám u nás. Najdeme ji v podhůří Krkonoš a díky svému pojetí ji mnozí považují za výlet do Afriky.Pravé safariAreál je totiž rozdělen na klasickou zoo, otevřenou celoročně, a sezónní safari. Můžete tak nastoupit do Safaribusu a vjet přímo do africké bushe s volně pobíhajícími stády zeber, žiraf či antil…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
1029, Dvůr Králové nad Labem
Oblast
Severovýchod
Kraj
Královéhradecký kraj
Okres
Trutnov
Obec
Dvůr Králové nad Labem

Zoologická zahrada Dvůr Králové nad Labem patří k nejznámějším a nejkrásnějším zoologickým zahradám u nás. Najdeme ji v podhůří Krkonoš a díky svému pojetí ji mnozí považují za výlet do Afriky.

Pravé safari

Areál je totiž rozdělen na klasickou zoo, otevřenou celoročně, a sezónní safari. Můžete tak nastoupit do Safaribusu a vjet přímo do africké bushe s volně pobíhajícími stády zeber, žiraf či antilop. Pasou se a užívají si svobody na loukách, zatímco je pozorujete z pohodlí dvoupatrového autobusu. Šelmy a primáti jsou od návštěvníků odděleni bezpečnostním sklem, což umožňuje bezprostřední kontakt se zvířaty. Celá ZOO je zasazena do krásného přírodního prostředí. Klasická část leží na rovině, safari v lesnatém, mírně zvlněném terénu s dostatkem vodních ploch. Domov tu získalo téměř dva a půl tisíce živočichů, kteří mají svůj původ v dalekých zemích a na mnoha kontinentech světa. A k idění je tak největší přehlídka afrických zvířat v Evropě. Novinkou od roku 2011 je možnost projet si safari ve vlatním voze. Více než 600 afrických zvířat v 50 druzích na trase dlouhé 6 kilometrů.

V nedávné době byly modernizovány velké tropické pavilony, Ptačí svět a Vodní svět, kde teď mohou návštěvníci pozorovat zvířata v jejich přirozeném prostředí. Děti se ráda vrací k pavilonům šelem, hravých opic, roztomilých hrošíků, lvíčků a samozřejmě lvů. Jeden z pavilonů je věnován také vzácné okapi, kterou chová Královédvorská ZOO jako jediná ve střední Evropě.

Pestrý život v ZOO

Podoba ZOO není stejná po celý rok, ale mění se v závislosti na ročním období. Sváteční a klidnou podobu má v období Vánoc a strašidelná je v Týdnu duchů. O letní sezóně je v nabídce prohlídka za tmy. Je zajímavé poté sledovat, některé živočichy pro něž je právě noc přirozeným prostředím. Zejména v letní sezóně probíhá také řada akcí pro veřejnost. V nabídce jsou křtiny zvířat či oslavy jejich narozenin a pořádají se dětské dny. ZOO také nabízí velmi kvalitní zázemí. Prostorné parkoviště, moderní sociální zařízení, zásobené obchody se suvenýry, kvalitní informační systém, vláček pro snazší dopravu po parku, bezbariérové přístupy a mnoho možností občerstvení. Můžete vzít také své pejsky a v případě, že chcete strávit v ZOO více dní můžete využít ubytování v hotelu Safari.

Jak se dostat do ZOO Dvůr Králové

Autem

Příjezdové cesty jsou velmi podrobně a zřetelně značeny. Přímo u zoo se nachází velké parkoviště, na němž je možno čtyřkolového člena rodiny zdarma zaparkovat.

Vlakem / autobusem

Vlaková stanice Dvůr Králové nad Labem leží na trati č. 030 Jaroměř–Liberec a staví zde všechny rychlíky a osobní vlaky. Z nádraží ČD si buď můžete udělat pěší výlet (asi 3,5 km) nebo jet autobusem, případně oba způsoby zkombinovat (ne všechny autobusy zajíždějí až k zoo).

Autobusové nádraží se nachází ve východní části města. Pěšky je to do zoo přes centrum asi 2 km, v období od 1. května do 28. září můžete použít autobus. Autobusové linky jsou zařazeny do systému IREDO (společná jízdenka pro vlaky i autobusy).

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Hypnotizér ve Dvoře Králové | květe…

29.05.2024 - 29.05.2024
náměstí Václava Hanky…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Den v růžovém Trutnov 2024

07.06.2024 - 07.06.2024
HOSTINEC DVORAČKA –…

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice. Ochutnejte speciality na grilu.

Trautenberkova 13 2024 - Malá Úpa

09.06.2024 - 09.06.2024
Malá Úpa

Z dětství asi nemáte k Trautenberkovi vybudovaný právě vřelý vztah, my vám ale ukážeme, že spojení s touto legendou…

4. Pochod pro hospic 2024 - Špindle…

22.06.2024 - 22.06.2024
Špindlerův Mlýn

Srdečně Vás zveme na 4. Pochod pro hospic, jehož cílem je podpořit službu domácí hospicové péče a současně ukázat…

Související kategorie

Zoo

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 2. květen

Dnes má svátek Zikmund

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete