Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam na Advent 2018

Opojná vůně svařeného vína a rozpálených klobás, naleštěné ozdoby na stromcích blyštící se do všech koutů náměstí i uliček, dětské oči naplněné očekáváním a dychtivostí, libozvučné tóny všudypřítomných koled. Po roce se opět můžete ponořit do období svátečního adventu, který nám všem přináší možnost k bilancování uplynulého roku a přípravu na nejkrásnější svátky v roce. Atlas Česka Vám jako každý rok přináší výběr těch nejzajímavějších adventních akcí, lákajících naše čtenáře k návštěvě svátečních akcí po celé naší republice.

Fotogalerie k článku

Praha

Po celou dobu adventního období se na území našeho hlavního města odehrává široké spektrum originálních akcí, jejichž výběr si zaslouží i Vaši pozornost. Jedná se například o "Vánoční trhy na Staroměstském náměstí", které snad netřeba ani představovat, ale nelze se obejít bez pozvánky na ně. Nefalšovanou vánoční atmosféru pak přináší "Vánoční výstava v Betlémské kapli v Praze", která si nese romantický podtitul Hravé Vánoce. Na "Vánočních trzích na Smíchově" pak zase můžete zakoupit některý z pěkných řemeslných výrobků či zajímavý dekorativní doplněk na vánoční stůl. Chcete-li se v předvánočním shonu podívat do nákupního centra s nečekaným bonusem, zavítejte do "Centra Černý Most na Vánoční workshopy a bruslení". Zdravé dobroty by u těch současných vánočních svátků rozhodně neměly chybět a proto lákáme na "Adventní trhy na Kulaťáku v Praze", kde na Vás čeká klasický sortiment. Autentický duch tradičních Vánoc a lidových zvyků naplno zažijete i při "Vánočním čase na Dlabačově".


Středočeský kraj

Na území Středočeského kraje se v čase předvánočním uskuteční několik kulturních akcí, které potěší především milovníky hudebních vystoupení. Bohatý kulturní program spojený s možností zakoupit některé z chybějících dárků zažijete na "Krušnohorských vánočních trzích na hradě Loket". Neodolatelnou vánoční atmosféru pak zažijí všichni účastníci "Adventní prohlídky na zámku Dobříš", která je okořeněna i výstavou příbramských Betlémů. Vaše děti pak jistě ocení nádhernou "Komentovanou prohlídku vánoční výstavy hraček ve Velvarech", která je otevřena u příležitosti národních oslav 100 let od vzniku Československa. Milovníci vážné hudby pak ocení "Vánoční koncert Evy Urbanové v Mělníku". Mnoho zajímavého o lidových tradicích a kulturním životě našich předků se dozvíte na "Stříbrné adventní neděli v Kouřimi".


Jihočeský kraj

Na počátku prosince bychom Vás rádi pozvali na "Adventní trhy Pod Rumpálem ve Strakonicích", které poskytují unikátní příležitost zakoupit si některý z chybějících vánočních dárků. Kouzelnou atmosféru staročeských Vánoc pak přinese i "Staročeský vánoční trh v Táboře", který zaujme bohatým kulturním doprovodným programem. Na III. nádvoří zdejšího honosného zámku probíhají "Adventní dny na zámku v Jindřichově Hradci". Pozvánka pochopitelně směřuje i na "Vánoční trhy v Českých Budějovicích", které potěší zvláště ledovým kluzištěm.


Plzeňský kraj

Z akcí konaných v období před blížícími se Vánocemi upozorňujeme v Plzeňském kraji na "Adventní prohlídky centra Plzně", které zájemce z řad našich čtenářů provedou po adventně vyzdobené Plzni a představí to nejzajímavější z historie místních vánočních zvyků. Dobrou zábavu a možnost zakoupení některého z chybějících dárků pak slibuje "Nebeské náměstí v Klatovech". Nezaměnitelnou atmosféru spojenou s vůní svařáku a opékaných klobás si užijete na "Vánočních trzích v Plzni".


Karlovarský kraj

Období blížícího se adventu doporučujeme zpříjemnit návštěvou některé z kulturních akcí, které navodí příjemnou atmosféru nacházejících svátků. Již o tomto víkendu můžete navštívit "Vánoční trhy v Chebu", které potěší i ledovou plochou na bruslení či prodejem řemeslným výrobků. Všechny naše čtenáře zveme i na "Ježíškovy vánoční trhy na Božím Daru", na kterých se sejdou krušnohorští řemeslníci či další rozmanití umělci.



Ústecký kraj

Po celou dobu adventního období se na území Ústeckého kraje odehrává široké spektrum originálních akcí, jejichž výběr si zaslouží i Vaši pozornost. Zvláště srdečně Vás zveme na "Ústecké vánoční trhy", které ve zdejším krajském městě můžete navštívit až do počátku Vánoc. Obdobný formát se spoustou atraktivních možností k nákupům přinesou letošní "Vánoční trhy v Chomutově", které potěší dominantním vánočním stromem na náměstí. Hudební nadšence jistě potěšíme projektem "Last Christmas and George Michael Band", který teplické období Vánoc prodlouží o nezapomenutelné společné chvilky.


Liberecký kraj

Na území Libereckého kraje se v čase předváčnočním uskuteční několik kulturních akcí, které potěší především milovníky hudebních vystoupení. První naše pozvánka směřuje na "Jírův Betlém v Kryštofově Údolí", který zde bude k vidění až do půlky února. Sváteční atmosféru budou mít i "Vánoční trhy v muzeu Česká Lípa", které nabídnou řemeslné výrobky, bohaté občerstvení či dílničky pro děti. Zaručenou zábavu pro celou rodinu pak nabídne "Vánoční jarmark na hradě "Lípy - Česká Lípa". V rámci "Vánoc u muzea v Liberci" se pak můžete těšit na koledy, romantické svíčky či hru stínu v muzejním parku. Nenechte si ujít ani "Předvánoční zpívání na hradě Valdštejn", kde vystoupí pěvecký spolek Provaz z Kacanova.



Královehradecký kraj

Z akcí konaných v období před blížícími se Vánocemi upozorňujeme v Královehradeckém kraji na "Advent na zámku Potštejn", kde se návštěvníci dozvědí mnohé o tradičních vánočních zvycích a prožijí na vlastní oči slavný betlémský příběh. Netradiční adventní akcí pro celou rodinu s vánočními dílnami, koncerty a živým Betlémem přináší "Divovánoce v Jičíně". Naše čtenáře zveme i na vánoční koncert v "Hostinci u Markvarta v Jičíně", kde zahrají a zazpívají Ondřej Gillig a Martina Kociánová. Výjimečnou atmosféru zažijete při "Betlémských trzích v Třebechovicích pod Orebem", kde můžete navštíviti i nádherné muzeum Betlémů. Při "Adventním řemeslném jarmarku v Hostinném" si můžete zakoupit některý z posledních vánočních dárků, výrobky z ovčí vlny, vánoční dekoraci či ukázku umění zdejších dráteníků. Zapomínat bychom neměli ani na "Vánoční koncert dětí z mateřských škol v Hostinném".



Pardubický kraj

I v Pardubickém kraji můžete navštívit několik zajímavých předvánočních akcí, které Vás na nadcházející nejkrásnější svátky v roce jistě příjemně naladí. S radostí přinášíme pozvánku na "Hradní advent na hradě Svojanov", který láká především na adventní prohlídky zdejšího hradu. Až do opravdového vypuknutí vánočních svátků si můžete přijít vychutnat pohádkové "Vánoční trhy v Pardubicích". Příznivce dechové hudby pak srdečně zveme na "Vánoce s Pernštejnkou", které se jako obvykle konají v klubu ABC v Pardubicích".


Kraj Vysočina

Období blížícího se adventu doporučujeme zpříjemnit návštěvou některé z kulturních akcí, které navodí příjemnou atmosféru nacházejících svátků. Týká se to například "Vánočního koncert skupiny Reflexy v Předíně", který se koná již tuto sobotu. Již potřetí si pak na zdejším zámku můžete vychutnat "Vánoční trhy ve Ždáru nad Sázavou", které lákají na nákup chybějících vánočních dárků. Naprosto výjimečnou atmosféru zajistí všem účastníkům "Vánoční koncert Josefa Vágnera a pěveckého sboru allegro v Náměšti nad Oslavou".


Jihomoravský kraj

Báječnou možností pro strávení příjemného dne s celou rodinou na některé ze zajímavých adventních akcí je další ročník "Vánoc v galerii Vaňkovka v Brně", které všem návštěvníkům před Vánoci nabízí limuzínový servis či soutěž o auto. Populární "Znojemský advent" pak láká na rozsvícení vánočního stromu, populární trhy či historický kolotoč. Na vlastní oči pak můžete shlédnout i "Živý Betlém u Salesiánů v Brně", který ozvláštní letící anděl, krásné kostýmy či ovečky a oslík. Nesmí chybět ani pozvánka na "Vánoční program v Aqualandu Moravia", který se po celý prosinec ponese v duchu her a soutěží. Kreativnější skupinu našich čtenářů pak jistě zaujme možnost "Tvorby vánočních a novoročních přání pomocí kaligrafie a výtvarné techniky v Brně".




Olomoucký kraj

Období předvánočních týdnů láká na řadu adventních akcí, které potěší široké spektrum jejich návštěvníků. Týká se to především například "Výstavy vánoční tradice a zvyky v Evropě", která zkrátí čekání na vánoční svátky obyvatelům Mohelnice. V rámci populární Prostějovské zimy si i letos můžete nakoupit některý z chybějících dárků na "Vánočním jarmarku v Prostějově". Místní muzejní sbírky vydávají to nejlepší z adventních sbírek na "Šumperskou výstavu Betlémů", která je svou nádhernou atmosférou určena doslova pro každého. Rádi pak každoročně zveme naše čtenáře na "Vánoční trhy v Olomouci", které lákají třeba i na Ježíškův poštovní úřad. Bohatý kulturní program po celý měsíc přinášejí "Vánoce na Točáku v Šumperku".



Zlínský kraj

Blížící se advent, dobu očekávání příchodu mystických svátečních chvil v kruhu nejbližších zpestří obyvatelům Zlínského kraje i letos výjimečný "Betlém v Kovozoo Staré Město", který bude sestaven z dřevěných kovových postav v životní velikosti. V malebné podbeskydské osadě Karolinka se můžete těšit na "Výstavu Betlémů - Půjdem spolu do Betléma", na kterou přispěli tvůrci z Valašska a severovýchodní Moravy. Hudební fanoušci jistě ocení "Vánoční gospelový koncert v Kovozoo Staré Město", kde vystoupí sólista Národní opery. Všechny naše čtenáře zveme i na "Vánoce ve Zlatém Jablku Zlín", kde v obchodním centru můžete mít možnost zakoupit některý z chybějících vánočních dárků.



Moravskoslezský kraj

Období předvánočních týdnů láká na řadu adventních akcí, které potěší široké spektrum jejich návštěvníků. Neboť sliby se mají plnit o Vánocích, přinášíme pozvánku na "Výstavu voňavé Betlémy v Třinci", která již nyní voní takřka až do naší redakce. Srdečné pozvání pak směřuje i na "Čertování v Opavě", kde se můžete těšit na ďábelské mecheche, či Ježíškovu poštu. Milovníky vína pak zveme na "Vánoční řízenou degustaci vín v Ostravě", která láká na kolekci těch nejlepších suchých i sladkých vín.




 

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete