Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 11.-12. července

Blížící se víkend bude plný řady příležitostí pro letní prázdninovou zábavu. Vydat se můžete na festivaly nebo jen tak putovat přírodou nebo navštívit řemeslné akce.

Blížící se víkend bude plný řady příležitostí pro letní prázdninovou zábavu. Vydat se můžete na festivaly nebo jen tak putovat přírodou nebo navštívit řemeslné akce.

Praha

Na Pražském hradě se konají Velké rytířské slavnosti. Akce plná rytířských turnajů, jezdeckých a kaskaderských výkonů, se koná v Jelením příkopu od soboty do neděle. Do Greyhound parku můžete vyrazit na sobotní závody v in-line bruslení. V sobotu můžete také navštívit Redutu, kde se koná koncert Tenor Battle - Osian Roberts a Ondřej Štveráček Quartet Praha.

Středočeský kraj

Letní kulturní festival České hrady zve od pátku do soboty na hrad Točník, kde se koná jedna z jeho sérií. Slasti a strasti mládí Karla IV. Vám představí při večerní kostýmované představení hradu Křivoklát. Vypravit se můžete také do Čáslavi na soutěž netradičních plavidel, tzv. Neckyádu.

Jihočeský kraj

V Jindřichově Hradci si nenechte od čtvrtka do soboty ujít Folkovou růži, tradiční folkový festival toho nejlepšího z folkové hudby. Do lesů v okolí Borovan můžete vyrazit na Borůvkobraní – borůvkové a folklorní slavnosti. Do Strakonic zase zve nedělní Mezinárodní festival "Česká pohádka".

Plzeňský kraj

Rockový open-air festival Pekelný ostrov se koná v okolí obce Holýšov od pátku do soboty. Klatovská pouťová heligonka, tradiční setkání heligonkářů a kapel se koná v sobotu v Klatovech.

Ústecký kraj

Na zámku Krásný Dvůr se v sobotu odehrají Dvorské slavnosti Jana Rudolfa, živé obrazy v zámeckých interiérech, které návštěvníky vrátí k roku 1812. Oživené prohlídky Vás čekají také na zámku Duchcov, kde Vás přivítá věhlasný světoběžník a dobrodruh Giacomo Casanova. Trampská a country muzik a také soutěže Vás možná přilákají na zámek Vrbičany, kde se v sobotu koná tradiční trampský potlach

Offroadem se můžete v neděli vydat okolo Českého středohoří z města Litvínov.

Královéhradecký kraj

Výstava kaktusů sukulentů a masožravých rostlin je k vidění na zámku Nové Město nad Metují od pátku do neděle. Pohádkový den se špindlerovským Mlynářem, kde se vydáte za historií Špindlerova Mlýna, je připravený na tuto sobotu.

Pardubický kraj

Ve Svitavách se konají Pivní slavnosti, na nichž bude k ochutnání pivo ze šestnácti menších pivovarů z celé republiky. Hrad Kunětická hora zve na nedělní Festival dobových řemesel, kde bude možné si zakoupit různé řemeslné výrobky.

Kraj Vysočina

Westernové městečko Šiklův Mlýn pořádá v sobotu Velký den koní, velký průvod koní, strhující westernové závody, zábavnou školu poníků i ukázku drezůry lipicána. Vystoupení nejatraktivnejších hudebních skupin České republiky a nejlepších hudebních skupin kraje Vysočina na jednom pódiu, to je Vysočina fest 2015. Představení Noc na Karlštejně bude v sobotu k vidění na hlavním nádvoří zámku Telč.

Jihomoravský kraj

V sobotu uspořádá základní článek hnutí Brontosaurus - brněnský Slunovrat na hradě Veveří akci pro rodiny s dětmi - Den pro rodinu. Akce pro opravdové siláky se koná v sobotu na parkovišti OC Olympia Brno, tzv. Strongman.

Zlínský kraj

Ve Zlínském kraji můžete navštívit Kopaničářské slavnosti ve Starém Hrozenkově, které se konají od pátku do neděle. Zavítat můžete také na Strašidelnou prohlídku hradu Lukov9. ročník mezinárodního kovářského a nožířského sympozia, setkání mistrů a učedníků černého řemesla se koná na hradě Buchlov od soboty do neděle.

Olomoucký kraj

Z pohádky do pohádky jsou pohádkové prohlídky zámku Plumlov. Konají se od soboty do nehistorická akce s názvem Naděle. Navštívit můžete také netradiční festival Rozmarné léto v Olomouci, na němž vystoupí Tomáš Klus, Jaroslav Uhlíř, UDG, Crossband a další.

Moravskoslezský kraj

Na hradě Sovinec se koná celodenní historická akce s názvem Na příkaz císaře. Oba víkendové dny zde budou k vidění šermíři, težkooděnci, ale také loutkové divadlo a další zajímavý program.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete