Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 27 - 28. listopadu

Týden utekl jako voda a my pro vás máme pravidelnou várku akcí po celé republice. Čeká nás poslední víkend, než propukne advent. Pojďme si ještě užít poslední dny podzimních radovánek. Víte o nějaké zajímavé akci ve vašem okolí? Neváhejte se s námi podělit. Pomocí tlačítka "Vložit" na hlavní stránce se i vy můžete stát redaktorem Atlasu Česka!

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

Máte chuť jít do divadla, na zajímavou přednášku nebo si dát něco dobrého k jídlu? Praha je tento víkend tak nabitá akcemi, že jsme se rozhodli jí věnovat samostatný článek

 

středočeský kraj

Přijďte si pořídit vánoční dárky a užijte si adventní čas v GASK v Kutné Hoře. V sobotu 27. 11. – se uskuteční celodenní setkání s vybranými autory českého designu s názvem ADVENT – DESIGN – GASK. Součástí akce bude mezigenerační program k výstavě Baletka s plnovousem, křest parfému Ars Longa, loutkové divadlo Toy Machine, vonný workshop Advent vůní – 7 mudrců nebo komentovaná prohlídka výstavy ornament - geometrie - hra

 

Kraj Vysočina

Pokud jste z Třebíče nebo blízkého okolí, možná víte, že v neděli už přivítáme Vánoce. Na Martinském náměstí v Třebíči proběhne rozsvícení vánočního stromu a betlému. Přijďte nasát nadcházející vánoční atmosféru a možná trochu svařáku :-) Rozvícení se bude konat v neděli v 16 hodin. 

Při té příležitosti v Třebíči ještě zůstaneme.  V neděli se totiž bude konat Tradiční vánoční koncert orchestru Václava Marka. Václav MAREK s orchestrem hraje k tanci i poslechu tu nejlepší hudbu nejen z minulého století. Pro letošní rok připravil vánoční turné, které přináší vedle domácích šlágrů a celosvětově známých a osvědčených evergreenů také oblíbené vánoční písně a skladby včetně nejkrásnějších klasických českých koled

 

Liberecký kraj

V Libereckém kraji se vánoční stromy rozsvítí hned na čtyřech místech: v Železném Brodě, v Jablonné v Podještědí, v Semilech a Kravařích

 

Jihočeský kraj

Hned ve třech krajích České republiky se tento týden rozpoutá Den Flamenka.  V Jihočeském divadle v Českých Budějovicích 28. listopadu uzavře festival Den flamenka koncert k poctě legendárního kytaristy Paca de Lucía, v němž se jako hosté flamenkového kytaristy Morenito de Triany představí jak Ivan Vargas, tak Andrés de Jerez.

 

Jihomoravský kraj

Čarodějové, mudlové i motáci a všichni, kteří vyrůstali a dospívali za zdmi Bradavic, pojďte sem! Čeká nás bláznivý let světem Harryho Pottera. Ochutnali byste lektvar od barmana Snapea? Dokázali byste si představit Harryho a Draca jako kamarády? Podívali byste se, jak tancuje Voldemort? A co tak rap battle mezi Bellatrix a Ronem? Pro všechny, jež milují neobyčejný kouzelnický příběh a nebojí se z něj utahovat, čeká v neděli v libereckém Domě kultury jedinečné divadelní představení!

 

Královehradecký kraj

Muzeum východních Čech v Hradci Králové připravuje v okolí muzea na Eliščině nábřeží tradiční Muzejní adventní trh. Příjemnou atmosféru blížících se Vánoc dokreslí um a dovednost poctivých řemeslníků z celé republiky a doplní ji široká nabídka kvalitních výrobků z přírodních materiálů v podobě perníků, šperků, paličkovaných krajek, modrotisku, svíček z včelího vosku, mýdla a foukaných vánočních ozdob. 

 

Moravskoslezský kraj

V Ostravě se po loňských peripetiích můžete opět těšit na dvoudenní prezentace a prodej autorské módy, doplňků a designu s doprovodným programem a gastrozónou - designový market DESIGNHALÍ 2021V Bohumíně vás pak pozveme na vánoční trhy, kde atmosféru blížících se Vánoc navodí poštovní schránka pro Ježíška, stánky s převážně ručně vyráběným zbožím, vánoční ozdoby, šperky, minerály, bižuterie, keramika, výrobky ze dřeva a kůže, hračky, výrobky chráněných dílen, jmelí, marmelády, čaje a kávy.

 

Ústecký Kraj 

Vánoce přichází do Ústeckého kraje - Vánoční strom se v sobotu rozsvítí v Rumburku, a brány vánočních trhů se otevřou v Kadani, Děčíně, Mostě, Teplicích, Litvínově i v Ústí nad Labem. Zahájí se vánoční trhy i ve vašem městě? Podívejte se do našeho kalendáře akcí

 

Plzeňský kraj

V Plzni se určitě v sobotu vypravte do tamější zoo. Čeká vás odpolední adventní tvůrčí dílna na statku Lüftnerka na téma zdobení adventních věnců. Tuto sobotu 27. listopadu do plzeňské zoo pro adventní věnec a první adventní dárkový bonus! Zoo Plzeň bude v průběhu adventu pořádat akcí více, takže určitě sledujte Atlas Česka, budeme vás informovat. 

 

Pardubický kraj

Máte rádi auta?  Nenechte si ujít jedinečnou model Show v Litomyšli. Čeká vás zábavná podívaná s rádiově řízenými modely spojená s aktivní zábavou. Těšte se na autodráhu, deskové a rodinné hry, kterési můžete vyzkoušet, Rc tanky a vojenskou techniku. Na akci se předvedou dálkově ovládané nákladní automobily a vojenská technika. Součástí je modelová silnice, mosty a řada dalších zajímavostí. 

 

Karlovarský kraj

I v Karlovarském kraji bude první adventní neděle nabitá. Obzvláště v Chebu, kde v neděli začínají vánoční trhy. Na zajímavé akce se můžete těšit celý adventní čas. Každý den vás čeká například osmnáctimetrové vyhlídkové kolo nebo ledová plocha. Otevřeny stánky s jídlem, pitím a vánočním zbožím, prodej stromků a jmelí. V sobotu vás na trzích čeká vystoupení Terezy Kerndlové a diskotéka na kluzišti. 

 

Zlínský kraj

O víkendu 27. a 28. listopadu se na zámku ve Zlíně uskuteční 7. ročník tradiční akce pod názvem Zlín Design Market. Po dvouleté přestávce způsobené špatnou epidemiologickou situací se zde opět představí na pět desítek vystavovatelů. Návštěvnici si budou mít příležitost prohlédnout i zakoupit zajímavé šperky, módu, bytové doplňky, přírodní kosmetiku a další výrobky. Připraveny budou také rukodělné workshopy, občerstvení a doprovodný program.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Amy 2024 - Mělník

30.04.2024 - 30.04.2024
Masarykův kulturní dům…

Film Mekuc

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete