Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 28. – 29. března 2015

Vydejte se za sportem na 1/2 maraton a nebo otevřete novou sezónu na hradech a zámcích. Na mnoha místech vás také čekají velikonoční trhy.

Vydejte se za sportem na 1/2 maraton a nebo otevřete novou sezónu na hradech a zámcích. Na mnoha místech vás také čekají velikonoční trhy.

Praha

Pojďte si tuto sobotu 28. března zaběhat. V poledne totiž odstartuje z náměstí Jana Palacha již 17. ročník tradičního běžeckého závodu Sportisimo 1/2 Maraton Praha. A pokud se vám nechce běžet, tak přijďte povzbuzovat na trať dlouhou 21,0975 km. Kromě vrcholových sportovních výkonů se můžete těšit také na Marathon Music Festival  - co kilometr, to jedna kapela nebo DJ. V sobotu 28.3. můžete také vyrazit za zvířátky. Pražská zoo zahajuje v 11:00 novou sezónu a připravila si bohatý doprovodný program. Velcí milovníci kol si jistě přijdou na své na festivalu For Bikes v areálu Pva Expo Praha Letňany a malé cyklistické nadšence možná poteší Skibiho dráha zručnosti v Království železnic.

Středočeský kraj

Středočeské město Benešov nabídne v sobotu 28.3. festival Jeden svět. Letošní ročník tohoto tradičního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech nese název "Praskněte své bubliny!". Také známé hrady a zámky, jako je Konopiště, Karlštejn a Křivoklát zahájí v sobotu novou sezónu. A v neděli 29.3. se můžete vypravit třeba na velikonoční jarmark do Roztok, kde si budete moci zakoupit velikonoční ozdoby, kytičky, ale také celou řadu velikonočních dobrot.

Jihočeský kraj

Na hradě Landštejn bude o víkendu zahájena nová sezóna a při té příležitosti si na hradě pro návštěvníky připravili i mimořádnou prohlídku s kastelánkou. Nová sezóna bude zahájen ai na hradě Zvíkov. V Suchdole n. Lužnicí bude v sobotu v 10:00 odstartováno odemykání Lužnice, takže si na své přijdou všichni vodáci.

Plzeňský kraj

Během víkendu se můžete potkat s třídenním výletním parním vlakem, který vyjede z Plzně a projede města v Ústeckém, Středočeském, Jihočeském a Plzeňském kraji. Naladit se jarně a velikonočně můžete na jarních a velikonočních trzích v Mirošově v sobotu od 10:00.

Karlovarský kraj

Karlovarský kraj láká návštěvníky na muzejní velikonoční jarmark v Krajském muzeu Cheb, který proběhne v sobotu.

Ústecký kraj

Také v Ústeckém kraji zahájí hrady a zámky novou sezónu. Jmenovitě zámek Velké Březno a zámek Duchcov. Za návštěvu jistě bude stát i Velikonoční jarmark řemesel a ručních dovedností v Hradu Litoměřice nebo zahájení sezóny v Zoo Ústí nad Labem.

Liberecký kraj

Velikonoční trhy na Vás čekají na krásném zámku Sychrov, kde bude v čestném dvoře připraven také bohatý doprovodný program. Nechybí ani zahájení sezóny na zámku Hrubý Rohozec

Královéhradecký kraj

Královéhradecký kraj zve na na zahájení turistické sezóny, kterou otevře v sobotu Putováním za Rumcajsem v Jičíně. Velikonoční přípravy a nákupy můžete udělat na velikonočních trzích v Broumovském klášteře nebo v Regionálním muzeu Náchod.

Pardubický kraj

Pohádkovou noc s Andersenem zažijete na tvrzi Orlice Letohrad. Za velikonoční výzdobou se můžete vydat do Chrudimi, kde proběhne tradiční vellikonoční jarmark.

Kraj Vysočina

Festival Jeden svět 2015 také proběhne v Havlíčkově Brodě od 27. do 29.3. Malé i velké diváky jistě potěší Třebíčské loutkářské jaro, které se koná v sobotu i v neděli.

Olomoucký kraj

Lázně Slatinice zahájí v sobotu novou lázeňskou sezónu a při té příležitosti čeká všechny celodenní program a pestré občerstvení. Nově se také otevře hrad Šternberk, kde budou probíhat komentované prohlídky.

Jihomoravský kraj

V Hustopečích se konají netradiční slavnosti mandloní a vína. Mandloňové sady v Hustopečích jsou unikátní přírodní lokalitou a raritou ve střední Evropě, kterou si nemůžete nechat ujít, zvlášť když na přelomu března akvětna zrovna kvetou. Také Mikulov znovu otevře své brány návštěvníkům a v sobotu 28.3. zpřístupní všechny historické památky.

Zlínský kraj

Zámek nový Světlov pořádá o víkendu Mezinárodní výstavu koček. Nová sezóna otevře brány i arcibiskupského zámku Kroměříž, kde rozkvete celá řada jarních květin, jako narcisy, tulipány, krokusy a další. Svátky jara můžete přivítat na Velkém náměstí v Kroměříži, kde se bude konat velikonoční jarmark. 

Moravskoslezský kraj

Rušno bude o víkendu také na Slezkoostravském hradě, kde proběhne tradiční velikonoční jarmark. Milovníky ptactva jistě potěší Den ptactva v Zoo Ostrava, který se koná v sobotu a který Vás naučí poznávat různé druhy ptáků.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete