Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na 1. adventní víkend 28.-29. listopadu

Právě se blížící víkend bude prvním víkendem adventním a můžete se tak těšit na řadu pro toto období typických akcí, jako jsou vánoční trhy, rozsvěcení vánočních stromů, vázání adventních věnců a další. Ne všechny akce ale budou laděny vánočně, ba naopak. Najdete zde i jiné akce, které si jistě nenecháte ujít.

Právě se blížící víkend bude prvním víkendem adventním a můžete se tak těšit na řadu pro toto období typických akcí, jako jsou vánoční trhy, rozsvěcení vánočních stromů, vázání adventních věnců a další. Ne všechny akce ale budou laděny vánočně, ba naopak. Najdete zde i jiné akce, které si jistě nenecháte ujít.

Praha

V prostorách řádu Maltézských rytířů na Malé Straně se od pátku do neděle koná již tradiční charitativní předvánoční trh, na kterém můžete zakoupit různé dárky a ještě přispět na dobrou věc. Nadšenci jízdy na longboardech si jistě nenechají ujít Longboard Salon, který se koná v sobotu v Meat Factory.

Vaše děti možná nadchne indiánský pohádkový víkend v Lucerně, který bude plný filmů, her a zábavy. Na Břevnově se můžete v sobotu přijít podívat na rozsvěcování vánočních stromků a samozřejmě nebude chybět ani tradiční rozsvícení největšího vánočního stromu v Praze na Staroměstském náměstí.

V adventních dílnách v Zoo Praha Troja si můžete vyrobit svůj adventní věnec či vánoční ozdoby. V neděli si můžete obejít čistě bezlepkový trh, který se koná v areálu Toulcova dvora v Praze. Vydat se můžete také na Chvalský zámek na okraji Prahy, kde budou připraveny adventní trhy, ale také výstava Ivy Hüttnerové.

V Praze proběhne od čtvrtka do soboty 2. ročník festivalu Divadla utlačovaných DivuFest se zaměří na 4 skupiny: cizince, příslušníky národnostních menšin, bezdomovce a zdravotně hendikepované. Představí se na něm domácí i zahraniční soubory. 

Středočeský kraj

Také ve Středočeském kraji se budou rozsvěcet vánoční stromy, jako například ve Slaném, v Bystřici nebo v Kutné Hoře, v Mělníce a dalších. Navštívit můžete také Sázavský klášter, kde Vás čeká putování do Betléma, adventní dílničky a koncert. 

Královéhradecký kraj

Advent na zámku Náchod nabízí od pátku do neděle prohlídky adventně a vánočně vyzdobených interiérů. Zajímavé jistě budou i Valdštejnské adventní trhy v Jičíně. Vánoční strom bude v neděli rozsvícen v Trutnově, v Rychnově nad Kněžnou, v Náchodě i jinde.

Pardubický kraj

V Pardubicích se koná Festival her a hraček. Vánoční strom bude rozsvícen o víkendu v Poličce, Pardubicích, Litomyšli nebo v Chrudimi

Ústecký kraj

Muzeum města Ústí nad Labem zve všechny návštěvníky na adventní dílny. V Centru Pivovar Děčín bude připravena další Sobota dětem, tentokrát na téma adventních workshopů. U Litoměřic můžete navštívit zámecké vinařství Třebívlice a od soboty do neděle zde ochutnat místní víno. Adventní náladu můžete načerpat i na adventních trzích na zámku Krásný Dvůr.  

Liberecký kraj

Vydat se můžete na adventní trhy také na zámek Sychrov, kde pro Vás připravili i doprovodný program. V Jilemnici budou v sobotu vítat Krakonoše na akci určené nejen dětem. Vánoční strom se rozsvítí v České Lípě, v Lázních Libverda v DoksechSemilech a dalších městech Libereckého kraje.

Jihočeský kraj

V rodném domu Adalberta Stiftera v Horní Plané se v sobotu koná lidový adventní jarmark. Vánoční strom budou rozsvěcet také v Jindřichově Hradci, v Bechyni, v Třeboni, v Českém Krumlově nebo v Písku

Plzeňský kraj

V Plzni si v sobotu nenechte ujít Mikulášskou jízdu parním vlakem z Plzně do Dobřan a zpět. Na adventní trhy se můžete přijít podívat na Chodský hrad v Domažlicích nebo do Rokycan. Přijít rozsvítit vánoční strom můžete do Horšovského Týna, Domažlic, Zbirohu nebo Starého Plzence

Karlovarský kraj

1. adventní koncert Věry Martinové si můžete poslechnout v neděli v Sokolově. Vánoční strom rozsvítí v Chebu, Karlových Varech, na Lokti, kde k tomu bude probíhat i adventní trh, nebo ve Františkových Lázních.

Kraj Vysočina

Zámek Telč zve na adventní kostýmované prohlídky, které se konají v sobotu. V Brtnicích proběhne adventní rozsvěcení vánočního stromu s Mikulášem. Chanuku, tradiční židovský svátek, oslaví v neděli v Třebíči. V Třebíči si můžete také přijít poslechnout Vánoční koncert 2015 orchestru Václava Hybše

Jihomoravský kraj

Sobotu se v Brně-Slatině otevře nové unikátní herní centrum pro děti i rodiče BRuNO family park. V rámci zábavního programu pro děti vystoupí kouzelník, taneční skupina, klaun a další. Skanzen ve Strážnici zve na tradiční lidové adventní zvyky a dobroty. V sobotu se můžete také vypravit na největší potravinový trh na Moravě, který se bude konat v Brně. Žít pivo s Poupětem je název pivní degustace na hradě Špilberku v Brně, která je připravená na sobotu. Na Snow Fil Fest, festival adrenalinových zážitků na sněhu, bude probíhat v Tišnově.

Olomoucký kraj

V kině Metropol v Olomouci proběhne v sobotu vánoční koncert Janka Ledeckého. Nenechte si ujít také advent na hradě Bouzov, kde se můžete těšit na prohlídky s adventní tématikou, starými zapomenutými zvyky a ochutnávkou tradičních pokrmů. Do zámku Plumlov se můžete vydat na sobotní vepřové hody.

Zlínský kraj

Zlín Design Market sem koná o víkendu na Zlínském zámku. V Uherském Brodě se bude konat Kateřinský jarmark s bohatým doprovodným programem od pátku do soboty.

Moravskoslezský kraj

Prvoadventní zastavení se koná ve Fulnek od soboty do neděle. Přinese vánoční koledy, tvoření pro děti, ručně vyrobené dárky a další. Mikulášský jarmark si můžete projít v sobotu v Novém Jičíně. Vánoční stromy se rozsvítí v Českém Těšíně, v Ostravě, v Opavě i jinde.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete