Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na prodloužený víkend 5. - 7.července

Nadcházející víkend bude prodloužen o jeden volný den, který spolu se sobotním výročím upomíná na významné věrozvěsty Cyrila a Metoděje a symbol pravdy a odvahy zpodobněný v osobě Mistra Jana Husa. Atlas Česka Vám na tyto dny přináší pozvání na několik desítek zajímavých akcí a kulturních tipů, které by mohly splnit Vaše představy o smysluplně stráveném volném čase.

Fotogalerie k článku

Nadcházející víkend bude prodloužen o jeden volný den, který spolu se sobotním výročím upomíná na významné věrozvěsty Cyrila a Metoděje a symbol pravdy a odvahy zpodobněný v osobě Mistra Jana Husa. Atlas Česka Vám na tyto dny přináší pozvání na několik desítek zajímavých akcí a kulturních tipů, které by mohly splnit Vaše představy o smysluplně stráveném volném čase.

Praha

Nemůžete-li o nadcházejících dnech volna opustit rozpálenou Prahu, doporučujeme zpříjemnit si zdejší pobyt návštěvou některé z mnoha pořádaných akcí. Originálním tipem budiž pozvánka "Afterparty k 115. výročí Harley Davidson", který naše hlavní město proměn v Mekku příznivců a vyznavačů rychlých kol. Hudební fanoušky jistě potěší pozvánka na "Pražské klarinetové dny", které vyvrcholí právě o nadcházejícím víkendu. Pokud jste ještě neviděli hit letošního filmového roku, zveme Vás do "Letního kina Yellow Cinema ve Žlutých lázních na projekci filmu Bohemian Rhapsody". Nakoupit si některou z čerstvých surovin pro horké dny nabízí "Pravidelný Street Food market v Art and Food v Troji", který každoročně přivítá desítky soukromých prodejců a pěstitelů. Pro rodiny s dětmi se jistě bude hodit tip na nový "Funpark Žirafa", nabízejí nejmodernější atrakce pro děti i dospělé.


Středočeský kraj

Ve Středočeském kraji si o nacházejícím prodlouženém víkendu můžete užít volné chvíle například návštěvou "Výstavy lilií v Rakovníku", která svou nádhernou plně dostojí legendárním příběhům o této nádherné květině. Milé tóny a vstřícnou atmosféru můžete očekávat na "Festivalu Třebsínská zvonička", který letos složí důkladný hold i vodnímu živlu. Všichni horníci se na Vás těší v Příbrami na "Prokopské show", která bude zaměřena na polní mši, hornickou parádu a navazující bohatý program. Bohatý program pro návštěvníky všech věkových kategorií přináší letošní "Slavnost ve znamení ledňáčka na hradě Točník", která slibuje rytířská klání, dobové tržiště a spoustu dobrého jídla a pití.


Jihočeský kraj

V kraji lesy a rybníky pokrytém nalezneme na počátku letošních prázdnin několik ostrůvku kultury, které pobaví a potěší každého z návštěvníků. Velkou pozornost si v naší redakci získal "Festival minipivovarů a Jindřichohradecké zámecké hodování", které o nadcházejícím víkendu můžete zažít při návštěvě tohoto nádherného města. Srdečně zveme i na první ročník "Up open air festivalu ve Volyni", který návštěvníkům představí to nejlepší z české EDM scény. Připomínkou života a díla mistra Jana Husa spojenou s bohatým kulturním programem pro malé i velké budou letos "Ohně na Jordáně v Táboře". Divadelní příznivce pak jistě nadchne "Divadlo pod širým nebem - Cyrano de Bergerac", které se rozehraje v malebném Jindřichově Hradci.


Plzeňský kraj

Sváteční dny připomínající osobnosti spojené s pravou podstatou křesťanských tradic můžete v Plzeňském kraji oslavit při letním "Pekelném ostrově v Holýšově", který je největší open-air festivalem konaným v západních Čechách. Již poněkolikáté roztančí centrální město Plzeň "Festival romské kultury", lákají na bohatý program plný hudby, tance a pestrobarevným zážitků. V areálu lesního divadla se koná letošní "Muzika 2019 Hrádek", která je rokycanským příspěvkem do víru folkových a country festivalů. Již potřetí naše čtenáře zveme na "Slap fest do Tachova", kde se můžete těšit na přehlídku aktuální hardcore a alternativní hudby.


Karlovarský kraj

Na počátku července se veškerá pozornost kulturního obecenstva v Karlovarském kraji upíná ke zdejšímu filmovému festivalu. My bychom neradi zůstali stranou a proto zveme všechny čtenáře k vyvrcholení "54. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary", který patří za desítky let svého konání k nejvýznamnějších akcím svého druhu v celé Evropě. Alternativou k rodinnému výletu je návštěva "Světa záchranářů", který všem zájemcům nabídne recept jak se zachovat při požáru, nehodách či jiných krizových situacích. Zajímavým tipem na výlet v západních Čechách je i pozvánka k "Rodinnému výletu do sklárny Moser". Milovníky výtvarného umění jistě zaujme pozvánka na letní výstavu "Vzkříšení divoké ženy".


Ústecký kraj

Návštěva Ústeckého kraje je zážitkem sama o sobě a my k ní přidáme ještě několik zajímavých akcí, které jistě přilákají pozornost širokého spektra našich čtenářů. O nadcházejícím víkendu srdečně zveme na "Eastern Tunes do Mikulášovic", přinášející pohled do asijského kulturního dění a bohatý doplňkový program pro děti. Filmoví nadšenci pak jistě ocení pozvánku na projekt "Kinematograf 100 v Ústí nad Labem", který je symbolickým rozloučením s distribucí klasických filmových pásů. Všichni dětští návštěvníci pak jistě rádi přemluví své rodiče k návštěvě "Pohádkového světa na zámku Červený hrádek u Jirkova". Příležitostí k návštěvě tradičních trhů je pozvánka na "Trhy v Ředhošti".


Liberecký kraj

Z mnoha lákavých akcí přichystaných na blížící se státní svátky jsme pro naše čtenáře vybrali pozvánku do "Školy tance Léto tančí v Jablonci nad Nisou". Rodiny s dětmi i náročné diváky jistě potěší "Móda sedmi staletí na zámku Hrubý Rohozec", která na netradičních prohlídkách představí divákům vývoj módy od gotiky po dvacáté století. Zvláštní pozornost by naši čtenáři měli věnovat historickému představení "Cyrilometodějské slavnosti 2019 na hradě Trosky", které lákají na šermířské vystoupení či ohňovou show. V rámci "Hejnických slavností" se letos můžete těšit na tradiční místní pouť, na kterou naváže bohatý doplňkový program pro malé i velké.


Královehradecký kraj

Fanoušci hudebních festivalů a lidské vzájemnosti obzvláště si jistě ani letos nenechají ujít další ročník "Festivalu divadelní Potštejn", který slibuje vystoupení desítek souborů v malebném a romantickém přírodním prostředí. Jednou z největších hudebních událostí letošního léta bude populární "Open air festival Rock for People", který je s východočeskou metropolí spjatý již více než deset let. Oblíbeným dostaveníčkem folk a country nadšenců je "Festival Na Ostrovech", který již poněkolikáté přivítá východočeský Náchod. Zajímavým tipem na víkendový výlet je i pozvánka na "Koncert ke 2. narozeninám stezky v korunách stromů v Krkonoších", která láká a zve do přívětivých Janských Lázní. Vážnou hudbu si naši čtenáři plně vychutnají v rámci koncertu "Klášterní struny v Hostinném", které se rozezní ve zdejším nádherném Františkánském klášteře.

Pardubický kraj

Nadcházející státní svátky si obyvatelé Pardubického kraje mohou zpříjemnit například návštěvou "Festivalu Lubenská křídlovka", který láká na vystoupení desítek tradičních kapel v čele Leškovankou či moravskými Lácaranky. Velmi specifikou pozvánkou je představení "Muzea Arcade", které se zaměřuje na staré i nové herní automaty, mincovní automaty, flippery a nestárnoucí a zároveň legendární automatové hry. Všechny knihomoly jistě bude zajímat existence "První knihobudky na Starém městě v Pardubicích", která začala sloužit veřejnosti teprve nedávno. Zajímavým tipem na rodinný sváteční rodinný výlet je i pozvánka do "Muzea v Chrudimi", kde se v nápadité expozici můžete originálním způsobem seznámit s historií zdejšího regionu.

Kraj Vysočina

K nadcházejícímu víkendu přibude k velké radosti všech pracujících i den volna, který přímo vyzývá k účasti na některé z mnoha desítek kulturních, sportovních či společenských akcí. Příjemnou alternativou pro prodloužený víkend je "Hudební festival Vysočina fest", který přiláká do Jihlavy například Davida Kollera či kapelu Divokej Bill. Trochu přiměřeného adrenalinu a historický exkurz do dávné historie slibuje dobrodružné "Strašidelné bludiště v Jihlavě". Nově zpřístupněný zoologický depozitář láká k návštěvě romantického "Zámku v Budišově". Zajímavé vyprávění ze života dravé zvěře a především "Letové ukázky dravců a sov" zažijete při víkendové návštěvě jihlavské zoologické zahrady.


Jihomoravský kraj

Předpokládáme, že první červencový týden potáhne většinu našich čtenářů za osvěžením k vodě. Ovšem alespoň některé bezesporu nalákáme na poutavou akci "Festival v Boskovicích", který historické město o nadcházejícím víkendu zaplní kulturním děním. Rádi zveme i na "Festival pro židovskou čtvrť", který v Boskovicích už skoro tři desetiletí patří neodmyslitelně k začátku prázdnin. Každé léto pak naše čtenáře velmi rádi zveme na "Lastrada - festival pouličního umění do Mikulova", kde se můžete těšit na dva dny kouzlení, hudebních vystoupení a divadelních skečů. Starobylé tradice a zvyky připomene "Stavění hodové májky v Němčicích", jehož účastníci si mohou na vlastní kůži zažít atmosféru zvyklostí děděných zde po generace. Milovníky divadla pod širým nebem jistě potěší "Cantervillské strašidlo na zámku Mikulov". Ve výčtu našich pozvánek samozřejmě nesmí chybě ani zmínka o "Dni otevřených dveří sklepů v Hrušce".


Olomoucký kraj

Málokde se oslavy našich významných křesťanských hrdinů konají s takovou intenzitou, jako v religiózně silném Jihomoravském kraji. Proto bychom Vás rádi co nejsrdečněji pozvali na "Historické slavnosti při dobývání zámku Plumlov", které lákají na bohatý program pro celou rodinu, zahrnující rytířské souboje či středověký jarmark. Dalším lákadlem na vstřícné Hané jsou "Kostýmované prohlídky zámku Čechy pod Košířem", které proběhnou pod dohledem původních obyvatel zámku. Pořádný nášup tvrdé rockové muziky můžete očekávat na "Dřevorockfestu 2019 v Dřevohosticích". Všechny vyznavače horské turistiky či občasné návštěvníky honosných Jeseníků upozorňujeme na novou "Zážitkovou kartu v Jeseníkách", která všem držitelům přináší široký výčet výhod a bonusů.


Zlínský kraj

Prožití nadcházejících státních svátků lze spojit s koupáním u bazénu, procházkou v přírodě, návštěvou honosného zámku či jucháním na hudebním koncertě. Lákavou variantou jistě bude i účast na "Rožnovských slavnostech ve skanzenu", které jako každý rok připomenou to nejlepší z lidových tradic a zvyků. Zásadní duchovní rozměr nejen pro věřící mají další "Dny lidí dobré vůle na Velehradě", které při Cyrilometodějských slavnostech přivítají desetitisíce návštěvníků z celé Evropy. Do malebných Buchlovic zveme na "Dětské kočovné divadýlko", které zahraje populární české pohádky v poutavém hodinovém bloku. Speciální program pro své návštěvníky o nadcházejícím víkendu připravili i v "Lanovém labyrintu s expozicí veverek v ZOO Lešná".


Moravskoslezský kraj

Pokud si o nadcházejících volných dnech najdete chvilku na návštěvu některé z kulturních akcí, doporučujeme především největší taneční festival v srdci Evropy "Beats for love v Ostravě". Tradice, víru a aktivitu na zdravém vzduchu v sobě pojí "Cyrilometodějská pouť na Pustevny", která má tradici dávno v minulém století. Sváteční program plný zábavy i poučení v jednom slibuje "Návštěva hradu Sovinec". Všechny děti budou jistě nadšením bez sebe, pokud je o následujícím víkendu vezmete do "Funparku Žirafa v Ostravě" na některou z mnoha desítek nápaditých atrakcí.




Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete