Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 16.-17. května

Tento víkend se můžete těšit na jedinečnou příležitost v rámci festivalu Open House Praha navštívit unikátní prostory mnoha důležitých staveb a památek, které běžně nebývají přístupné veřejnosti. Druhou neméně zajímavou událostí budou Muzejní noci na mnoha místech České republiky.

Tento víkend se můžete těšit na jedinečnou příležitost v rámci festivalu Open House Praha navštívit unikátní prostory mnoha důležitých staveb a památek, které běžně nebývají přístupné veřejnosti. Druhou neméně zajímavou událostí budou Muzejní noci na mnoha místech České republiky.

Praha

Novoměstská radnice zve o víkendu na Řemeslo na Novoměstské radnici, trhy, kde bude možné zakoupit rozmanité řemeslné výrobky z různých krajů ČR. Zároveň bude možné si jednotlivá řemesla vyzkoušet v řemeslných dílnách a workshopech. V sobotu 16. května se můžete v rámci dne otevřených dveří podívat do Kramářovy vily v rámci festivalu Open House Praha. V zahradě Kinských se oba víkendové dny koná tradiční národopisná slavnost Musaion, folklorní festival, zaměřený na tradiční lidovou kulturu České republiky. Milovníci koček se jistě vypraví do Sportovní haly Slávie Praha, kde se v sobotu i neděli koná výstava koček. Bezesporu zajímavou akcí, o kterou je vždy velký zájem je den otevřených dveří na Pražském hradě.

Na řemeslnou neděli zve také Creative World, kde se představí některá dnes již málo známá řemesla. A v neděli si nenechte ujít příležitost v rámci Mezinárodního dne muzeí a galerií vstoupit zdarma do všech objektů Národní galerie.

Středočeský kraj

V sobotu se koná Festival muzejních nocí na Březových Horách v hornickém skanzenu v Příbrami. A týž skanzen nabízí o víkendu symbolické vstupné do svých expozic v rámci Mezinárodního dne muzeií. Na hradě Točník se v sobotu můžete připojit k Astronomickému pozorování noční oblohy. Do Památníku Karla Čapka u Staré Huti se vydejte, pokud máte rádi psy. Koná se zde v sobotu totiž den pejsků.

Jihočeský kraj

V Písku se od pátku do neděle koná tradiční akce zvaná Cipískoviště. Tam si návštěvníci budou moci vytvořit vlastní sochy z písku a mnoho dalšího. Po oba dny víkendu se na Lipně pojedou závody dračích lodí.

Plzeňský kraj

Kytky k jídlu, tak se jmenuje zcela nevšední kulinářský seminář v Café Nebespán v Kašperských HoráchGalerie Klatovy v Janovicích nad Úhlavou zve také na vstup v rámci Muzejní noci. Do Olympie v Plzni můžete v neděli přijít oslavit 50. narozeniny Večerníčku.

Ústecký kraj

První festival svého druhu v Severních Čechách, Alchymistické Litoměřice, je určen  především všem, kteří mají chuť tvořit, sdílet a inspirovat se. V sobotu se můžete také vydat do podzemí Krušných hor a prozkoumat například stříbrné důlní štoly.

Liberecký kraj

Víkendový festival Jazz pod Kozákovem zve všechny milovníky jazzu na jednu z nejlépe uspořádaných jazzových přehlídek u nás. Ve Frýdlantě se zase můžete jít podívat na Valdštejnské slavnostiMuzejní noc se koná také pod Ještědem v Severočeském muzeu Liberec nebo na frýdlantské radnici. V sobotu je zajímavou akcí v regionu také Otevírání Máchova jezera, jehož hostem bude folková kapela Nezmaři a Yvetta Blanarovičová. 

Královéhradecký kraj

Na letišti v Hradci Králové se koná v pátek a v sobotu Helicopter show, kde se představí složky IZS a návštěvnící uvidí zajímavou leteckou show. Pokud se vydáte na hrad a zámek Staré Hrady, tak se můžete těšit na Archibaldovy slavnosti pohádek, které budou plné čokolády.

Kraj Vysočina

Májová veselice se koná v Bystřici pod Pernštejnem. V Pelhřimově můžete zase navštívit Poutník Fest Pelhřimov, jako jednu z nejoblíbenějších hudebních akcí v regionu.

Olomoucký kraj

Lázně Jeseník zahajují od pátku do neděle svou letošní lázeňskou sezónu a v rámci bohatého programu vystoupí například Lenka Dusilová nebo Blue Effect. Vlastivědné muzeum v Šumperku na Mezinárodní den muzeí otevře všechny své expozice zdarma o den dříve, tedy v neděli 17. května. v sobotu můžete v Přerově ochutnat zlatavý mok na pivním festivalu.

Jihomoravský kraj

V Lednicko-Valtickém areálu se koná výstava vín. Brněnská muzejní noc otevře v sobotu vstup zdarma do celé řady městských muzeí. V Novém Šaldorfu se budou v sobotu zase konat tzv. Otevřené Modré sklepy. Vydat se můžete také na Májové putování okolím Modrých hor v blízkosti Velkých Pavlovic.

Moravskoslezský kraj

Silesia Merida bike marathon se koná v pátek a v sobotu v Hradci nad Moravicí. Vydat se se svými dětmi můžete také na divadelní představení Ferda mravenec do Těšínského divadla.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete