Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam na Půlnoční v Praze

Praha

V našich pozvánkách se snažíme především inspirovat čtenáře k návštěvě akcí spojených se společenským, sportovním či zábavním zaměřením. Rádi však zveme i na události spojené s duchovním rozjímáním, které jsou neodmyslitelnou součástí především období vánočních svátků. Obyvatelé hlavního města mají i letos příležitost zúčastnit se o nejkrásnějším dnu v roce některé z bohoslužeb, které ukončují symbolické období adventu a přinášejí naději a očekávaní do blížícího se nového roku.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Kam na bohoslužbu v centru města

O letošním Štědrém dni se na území celého města otevřou dveře desítek pražských kostelů, které uvítají tradiční účastníky bohoslužeb i stovky dalších návštěvníků, toužících po prožití vánoční atmosféry v místě duchovně nejniternějším. V centru Prahy bychom naše čtenáře rádi pozvali na "Rorátní mši do katedrály sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Hradčanech", která o sedmé hodině ranní přivítá zájemce o prožití starobylé křesťanské tradice v samotném lůnu církve. Tamtéž se o půlnoci odehraje i "Půlnoční mše svatá v katedrále", celebrovaná samotným kardinálem Dominikem Dukou. Pro rodiny s dětmi pak přinášíme tip na "Odpolední mši v klášterním kostele Panny Marie Královny andělů na Hradčanech", zvoucí na noblesní Loretánské náměstí. V tomtéž čase se ve "farním kostele sv. Tomáše na Malé Straně koná mše svatá", následovaná od 18. hodin i mší pro anglicky hovořící návštěvníky. Ve "farním kostele sv. Jindřicha a Kunhuty" si na Štědrý den můžete prohlédnout během odpoledne nádherné jesličky a od 16 hodina absolvovat českou a slovenskou mši svatou. Od 16 hodin se koná mše v "klášterním kostele sv. Josefa v Praze na náměstí Republiky" či ve "farním kostel Matky Boží před Týnem na Staroměstském náměstí". Tradičně o půlnoci pak zveme i na "Půlnoční mši v kostele sv. Salvátora" nedaleko Karlova mostu.


Bohoslužby na Praze 1 až 5

Ve druhé městské částí si na Štědrý den můžete udělat rodinný duchovní výlet do "farního kostela Nejsvětější Trojice na Novém Městě" či do "farního kostela sv. Štěpána". Jedna z nejkrásnějších architektonických staveb nabídne o Štědrém dni rorátní mši, odpolední mši pro rodiny s dětmi i "Půlnoční mši s koledami ve filiálním kostele sv. Ignáce na Karlově Náměstí". Ranní rorátní setkání nabídne i populární "farní kostel sv. Ludmily na Vinohradech". Tradiční půlnoční setkání pak láká do "kapitulní baziliky sv. Petra a Pavla na Vyšehradě". Na starobylých Vinohradech si o Štědrém dni můžete užít hned tři "Mše ve farním kostele Nejsvětějšího Srdce Páně". Na mši svatou pro rodiny s dětmi zveme i do "farního kostela sv. Václava v Nuslích". Trojnásobnou příležitost k účasti na mši nabízí i "farní kostel sv. Václava v Praze na Smíchově", nacházející se nedaleko metra Anděl.



Půlnoční na Praze 6 až 10

Na starobylém Břevnově si místní obyvatelé mohou zpříjemnit nadcházející Štědrý den návštěvou "farní baziliky sv. Markéty", kde se nejdříve od 16 hodin odehraje mše svatá pro rodiny s dětmi a o půlnoci pak půlnoční mše svatá s chrámovým sborem a orchestrem. Ve "farním kostele sv. Matěje" pak již tradičně můžete zakončit putování výjimečným Štědrým dnem půlnoční mší, která bude spojena s Rybovou mší vánoční. Obyvatelé osmé pražské městské části pak mohou navštívit o Štědrém dnu "Odpolední mši ve farním kostele sv. Cyrila a Metoděje v Karlíně" či půlnoční mši s koledami ve "farním kostele sv. Terezie od Dítěte v Kobylisích". V Zenklově ulici v Libni se nachází "farní kostel sv. Vojtěcha", kde se o první dnu vánočním koná půlnoční mše svatá. V poměrně moderním a hojně navštěvovaném "farním kostele Neposkvrněného Početí Panny Marie ve Strašnicích" zveme na odpolední mši pro rodiny s dětmi a na půlnoční mši s tradičními koledami. Stodůlkovští občané pak jistě uvítají odpolední mši pro rodiny s dětmi ve "filiálním a farním kostele sv. Prokopa".








Zajímavé akce v okolí

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Butky Park otvírá: Festival plný zá…

20.04.2024 - 20.04.2024
Galerie Butovice

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na…

Hokej s Patem a Matem

20.04.2024 - 21.04.2024
Praha

První sportovní akce s Patem a Matem bude patřit jednomu z nejoblíbenějších sportů - hokeji. S roztomilou dvojkou…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete