Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 21. - 23. listopadu 2014: Čokoládový festival, Czech Press Photo a první vánoční trhy

Milovníci vánoční atmosféry si tento víkend přijdou na své – začínají tradiční vánoční trhy s jarmarky a adventními dílnami. Pro ty, které Vánoce zas tolik netankujou, máme také široký výběr akcí bez vánoční tematiky.

Milovníci vánoční atmosféry si tento víkend přijdou na své – začínají tradiční vánoční trhy s jarmarky a adventními dílnami. Pro ty, které Vánoce zas tolik netankujou, máme také široký výběr akcí bez vánoční tematiky.

Praha

Tento víkend bude Galeria Harfa opět čokoládová. Bude zde probíhat již 3. Čokoládový festival. Přijďte si s námi užít vybrané čokoládové delikatesy a poznat nové chutě exkluzivních čokolád z celého světa. Veškerý sortiment bude možné zakoupit s sebou a pro malé návštěvníky budou připraveny zajímavé soutěže a kvízy. V Křížové chodbě a Rytířském sále pražské Staroměstské radnice bude od pátku otevřena premiérová výstava Czech Press Photo 2014 včetně výstavy Grantu primátora (Eduard Erben), která potrvá do konce ledna 2015. Během trvání výstavy proběhne na Staroměstské radnici řada prezentací vítězných fotografů a jejich besedy s veřejností. V sobotu si přijďte do pražské ZOO vyrobit vlastní adventní věnec. Koledy, vůně chvojí a přátelská atmosféra vás opět budou čekat ve Vzdělávacím centru ZOO Praha. K dispozici bude jako vždy množství dekorací, díky kterým vytvoříte vánoční kreaci přesně podle vašeho gusta. Samozřejmostí pro méně zkušené účastníky je pomoc od přítomných pracovníků ZOO. Pokud i vaše děti mají svou oblíbenou knihu o zvířatech, přijďte se s ní pochlubit a nenechte si ujít autogramiádu známých autorů a ilustrátorů dětských knížek v ZOO Praha. Libor Drobný, Galina Miklínová a Aneta Františka Holasová si pro návštěvníky přichystali zábavný program s knížkami tuto neděli. Přijďte si s nimi popovídat, tvořit, přečíst kousek knížky, vyrobit si svého lichožrouta, pátrat a luštit se surikatami nebo se dozvědět zajímavosti ze života včel.

Středočeský kraj

Andělské zvonění - 6. ročník adventního jarmarku a feestivalu rukodělné tvorby se koná v sobotu od 9 do 17 hodin v Gymnáziu Český Brod. Klasická řemesla, autorská výtvarná tvorba. Košíkářská dílna, drátování, zdobení perníčků, korálkování, plstěné šperky, patchwork. Divadélko pro děti. Třetí Podblanický kreativní jarmark se uskuteční v sobotu v KD Blaník ve Vlašimi. Už od 9 hodin návštěvníkům nabídneme rukodělné výrobky, živé ukázky řemesel, technik a dílniček a mnoho zajímavých produktů a výtvorů ze dřeva, skla, keramiky, drátu, textilu, papíru a hlavně mnoho nápadů na originální nejen vánoční dárečky. Součástí jarmarku bude i kulturní program – módní přehlídka, vystoupení dětí a hudební doprovod.

Jihočeský kraj

Dva dny plné kreativního tvoření pro děti i dospělé na vás čeká tento víkend v Soběslavi na akci Kreativ Soběslav. Na co se můžete těšit? Představí se vám přes 45 vystavovatelů, ukázky tvorby a zajímavé workshopy, kreativní dílny pro všechny, nápady a pomůcky nejen na vánoční výzdobu a dekoraci, nezapomněli jsme ani na děti: připraveny jsou dětské dílničky, malování na obličej, zpestření: i cukrářky si přijdou na své – připraven je stánek vše pro cukrářské tvoření a mnoho dalšího.

Plzeňský kraj

Festival outdoorových filmů probíhá od středy do soboty v koncertním sále zámku ve Spáleném Poříčí. V sobotu poběží tři bloky filmů, od 16:00, 18:00 a 20:00. Obdivovat budete lidskou sílu a vytrvalost u lyžování, vodáctví či potápění.

Karlovarský kraj

Základní škola Rokycanova představuje ke svému 120. výročí od soboty výstavu z dobových fotografií, žákovských prací a fotografií, pořízených k výročí školy. Výstava potrvá do 30. 11. 2014. V neděli od 16 hodin odehraje Divadélko Kahánek Habartov v Městském domě kultury Sokolov pohádku Jak si čerti stavěli tělocvičnu. ni čerti nemohou být bez tělocvičny. Jak to bylo s pekelnou tělocvičnou? Chytrost zase jednou vítězí nad hloupostí. Vstup je 20,- Kč.

Ústecký kraj

Oslava oficiálního převzetí titulu Most - Evropské město sportu pro rok 2015 proběhne tento pátek v rámci akce Noc sportovišť. Své brány u této příležitosti otevře od 17:00 například sportovní hala, Aquadrom, zimní stadion, Fotbalový stadion Josefa Masopusta, Taneční klub Smarties nebo Baník Most NH. V sobotu vás zveme od 14 hodin na pohádkovou diskotéku s maskách na kluziště v Olympia Teplice. Čeká vás plno pohádkových postav, soutěž o nejvtipnější pohádkovou masku, soutěže na bruslích a mnoho dalšího.

Liberecký kraj

Fenomenální zpěvačka a hlavně morální osobnost listopadových událostí Marta Kubišová přijede do Turnova představit své nové album s názvem "25". V Turnově vystoupí v Kulturním centru od 20 hodin. Její koncert hezky zapadne do atmosféry kolem oslav 17. listopadu. Motorističtí fanoušci se mohou těšit na podzimní setkání mistrů v Global Assistance Racing Aréně v Sosnové u České Lípy, kde se na autodromu potkají hvězdy rally, rallycrossu a autokrosu. Setkání mistrů v Sosnové tuto sobotu a neděli se zúčastní hvězda rallysportu první velikosti Fin Juha Kankkunen.

Královéhradecký kraj

Na tradiční předvánoční jarmark se spoustou stánků přijďte na labské nábřeží ve v Trutnově a pod Hospital Kuks. Připomeňte si atmosféru vánoc tuto sobotu a neděli. Slavnostně vyzdobená a vytopená secesní Kolonáda v Janských Lázních zve až do 4. prosince ke stánkům řemeslných prodejců, kteří své zboží nejen nabídnou, ale také pomohou vyrobit denně od 10:00 do 19:00.

Pardubický kraj

4. ročník vánoční výstavy v Zahradnictví Blehovsko v Chrudimi startuje tuto sobotu. O zahajovacím víkendu výstavy se můžete na Blehovsku těšit na ukázky tvorby vánočních dekorací, zajímavé hosty, občerstvení i program pro děti. Miro Žbirka odstartuje svoje turné Vánoční Best of Video Tour 2014 koncertem v Londýně, poté zavítá do devíti měst u nás, včetně Pardubic. Zde vystoupí tuto neděli od 19 hodin ve Východočeském divadle.

Kraj Vysočina

Akce pro šikovné ruce Kreativní Třebíč se uskuteční tuto sobotu v Grand Hotelu. Přijďte se naučit spoustu technik tvoření z korálků, papíru, kovu, vosku, FIMO hmoty, látky, rokajlu a mnoho dalšího. Workshopy začínají v 9 hodin a budou opakovaně vyučovány po celý den až do 17:00 hod. Na kurzy, které proběhnou na Kreativní Třebíči, se není třeba hlásit předem.

Olomoucký kraj

Bozeňov zve na módní přehlídku a prezidentské menu. Restaurace V Dolním Bušínově, která je zapojena do dlouhodobé iniciativy Ochutnejte Jeseníky, se snaží založit novou tradici "menu s příběhem." Prvním večerem v této řadě bude speciální menu kuchaře Václava Šmerdy, které chystal pro státnické příležitosti prezidentů Václava Havla a Václava Klause. Akci ozvláštní módní přehlídka svatebního salonu Rosalie Zábřeh. Tuto neděli bude v Olomouci na Horním náměstí slavnostně rozsvícen vánoční strom. Od 16 hodin zde vystoupí finalista superstar Jaroslav Smejkal. V 18 hodin se rozzáří strom a následovat bude koncert Kamila Střihavky.

Jihomoravský kraj

Exkluzivní zážitek můžete zažít letos již na 5. ročníku, nesoutěžní světové přehlídky místních i světových vín Světový duel vín v Hustopečích v hotelu Centro tuto sobotu od 10 hodin. Doprovodný program v podobě cimbálové muziky samozřejmě nebude chybět. Cílem akce je mimo jiné vyzdvihnout určité kvalitativní znaky vín a tím umožnit všem účastníkům, ať již vinařům, obchodníkům, milovníkům vína či jenom prostým příznivcům, pokročilejší edukativní zážitek. Eva Vejmělková, která je známá především jako herečka, se tuto sobotu od 15 hodin představí v nové roli spisovatelky. V knihkupectví Knihcentrum Caffé v OC Olympia Brno bude prezentovat svou novou knihu Růžové moře.

Zlínský kraj

Poslední listopadový víkend se ponese v ZOO Zlín ve vánoční atmosféře. Přijďte si k nám vyrobit adventní věnce, namalovat perníčky či jen načerpat sváteční náladu. Adventní dílny budou přichystány tuto sobotu a neděli od 10 do 15 hodin v prostorách vzdělávacího střediska Tyrol. Na připravených stanovištích si můžete vyzkoušet výrobu nejrůznějších vánočních dekorací, adventních věnců či malování perníčků. Svou obtížností jsou určeny jak pro dětské tak i dospělé návštěvníky. Přijměte srdečné pozvání Diakonie Vsetín na 6. Dobročinnou aukci DOMOV, která se uskuteční tuto sobotu od 17 hodin ve Vsetíně na Maštaliskách (Horní náměstí 3). Licitování se ujme herec a hudebník Jan Budař. Ještě dříve, než se ozve první úder kladívka, vás pozveme k hudebnímu recitálu francouzské zpěvačky Céline Bossu. Dražit se bude přes padesát uměleckých děl – od valašských umělců, i od dětí a seniorů, jejichž rukodělné výrobky vznikaly v tvořivých dílnách vsetínské Diakonie

Moravskoslezský kraj

Tradiční i nové jazzové vlny do obou Těšínů tento víkend opět zavane Těšínský jazzový festival. V letošním roce bude hlavním koncertním vystoupením patřit pátek v Těšínském kulturním středisku "Domě Narodowem" v Cieszyně a sobota na straně Českého Těšína v Kulturním a společenském středisku "Střelnice". V hlavních sálech obou kulturních domů se budou konat 2 dny plné koncertů současných jazzových a populárních kapel. Miro Žbirka odstartuje svoje turné Vánoční Best of Video Tour 2014 koncertem v Londýně, poté zavítá do devíti měst u nás, včetně Ostravy. Zde vystoupí tento pátek od 19:30 hodin v Sálu Gong. 

Zajímavé akce v okolí

Ústecké Velikonoce 2024 - Ústí nad …

25.03.2024 - 29.03.2024
Ústí nad Labem

Velikonoční jarmark na Lidickém náměstí nabídne 25.- 29. března bohatý kulturní program! Těšit se můžete na hudební…

Veselé Velikonoce s kraslicemi od C…

26.03.2024 - 01.04.2024
Praha

První jarní den máme za sebou a za dveřmi už netrpělivě čekají Velikonoce. K těm neodmyslitelně patří malovaná i…

Velikonoční městečko 2024 - Frýdek-…

28.03.2024 - 30.03.2024
Náměstí Svobody

Program na pódiu pro děti i dospělé, trhy s řemeslnými výrobky a nejrůznějšími dobrotami místní gastronomie, živá…

Retropárty 2024 - Telč

28.03.2024 - 29.03.2024
Telč

Legendární DJ Zamorano přijíždí oslavit zelený čtvrtek do Telče!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete