Statistika našeho portálu

  • 102 279 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na prodloužený víkend 4. - 6.července

Začátek letošních prázdnin bude sice stále ve znamení obezřetnosti ze zákeřné nemoci, ale nabídne nám i přes rozmanitá omezení plno báječných akcí a událostí, které přispějí k radostnému vstupu do těch pravých letních měsíců. Atlas Česka Vám pomůže s jejich výběrem, který jako tradičně uzpůsobil každému z českých a moravských krajů.

Začátek letošních prázdnin bude sice stále ve znamení obezřetnosti ze zákeřné nemoci, ale nabídne nám i přes rozmanitá omezení plno báječných akcí a událostí, které přispějí k radostnému vstupu do těch pravých letních měsíců. Atlas Česka Vám pomůže s jejich výběrem, který jako tradičně uzpůsobil každému z českých a moravských krajů.

Praha

Všechny naše čtenáře z Prahy a jejího bezprostředního okolí co nejsrdečněji zveme na "divadelní představení Racek", které do Žižkovského divadla Járy Cimrmana přinese moderně zpracovanou klasiku jedné z nejhranějších her na světových jevištích. Patříte-li mezi příznivce módy či volnočasových aktivit v různých historických obdobích, zveme Vás na "Mimořádné prohlídky výstavy: K moři", která se zaměřuje na společenské trendy v době viktoriánské Anglie. Všichni sběratelé starožitných předmětů jistě nepohrdnou naší pozvánkou na "Prodejní retro bazar v Muzeu Kouzla starých časů", který se koná o tomto víkendu. Zábavu i nová přátelství slibují letošní "Příměstské in-line kempy", které jsou zajímavou alternativou pro strávení nadcházejících prázdninových týdnů. Krásným a zároveň relaxačním zážitkem pro celou rodinu může být "Plavba na Slapy", která nechává nahlédnout do prostředí krásné přírody v okolí Vltavy.


Středočeský kraj

První horké dny prázdnin si ve Středočeském kraji můžete zpříjemnit návštěvou očekávaného "Punkového festivalu v Benešově", konaného jako obvykle pod záštitou zdejšího pivovaru Ferdinand. Mnoho příznivců si za dobu svého konání získal hudebně edukativní "festival Třebsínské zvonění", který je primárně zaměřen na celou rodinu. Děti různého věku jistě ocení báječnou výpravu do "Pohádkové země", kterou můžete navštívit v Pičíně a těšit se z přítomnosti skřítků, strašidýlek, víl a draků. Atraktivním prostředím pro děti i dospívající je pak "Park Mirakulum v Milovicích", kde na Vás čeká spousta zábavy, zvířat, strojů a nápaditých her. Kombinace poznávání historie zábavnou formou slibují "Prohlídky pro děti na zámku Mníšek pod Brdy", které jsou primárně určeny věkové hranici 3 až 9 let.


Jihočeský kraj

Atlas Česka zve všechny své čtenářek z Českých Budějovic a blízkého okolí na několik zajímavých akcí, kterými si lze zpříjemnit první prázdninový týden. V malebném prostředí historické Třeboně se uskuteční "Afterparty koncrtu Spolektiv", který nabídne autorskou hudbu s použitím klasických kytar či dechových nástrojů. Mezi našimi čtenáři se jistě najde i velké množství vodáků, kteří si nadcházející teplý víkend mohou zpříjemnit návštěvou "Půjčovny lodí na Vltavu". Jedinečným folklorním unikátem je "Muzeum milevských maškar", soustředící se na tradici masopustních průvodů. Letním hitem tohoto roku budou v jižních Čechách jistě "Keramické plastiky v Bechyni", které se z přičinění místních konečně vrátily zpět do veřejného prostoru. Chybět nesmí ani pozvánka na "Multižánrový festival Okolo Třeboně", který bude gradovat právě o nadcházejícím víkendu.


Plzeňský kraj

Propukající letní sezónu s mnoha desítkami kulturních akcí zahajuje na okouzlujícím Plzeňsku další ročník "Rockového festival Pekelný Ostrov v Holýšově", který je často nazýván jako největší open-air setkání v západních Čechách. Nenechte si ujít ani "Setkání historických vozidel v pivovaru Chodovar", které zve všechny naše čtenáře do romantického prostředí Chodové Planné. Především rodiny s dětmi zveme do unikátních prostor "Domu pohádek v Plzni", který je situován do nádherného prostředí lochotínského parku v Plzni. Pro všechny zvídavé děti mající zájem o programování či technické záhady doporučujeme návštěvu "výstavy Buď Inženýr v Plzni". Sportovní příznivce kopané pak jistě zlákáme na "zážitkovou výstavu Góól: Hrdinové české kopané", kde si procvičíte základy fotbalu i znalosti z jeho historie a přítomnosti.


Karlovarský kraj

K nadcházejícímu víkendu přibude k velké radosti všech pracujících i den volna, které přímo vyzývají k účasti na některé z mnoha desítek kulturních, sportovních či společenských akcí. Příjemnou alternativou pro prodloužený víkend je výprava "Festivalovým vlakem z Karlových Varů", který bude oproti nepříznivým okolnostem vypravován i letos. Nezapomenutelným zážitkem pro celou rodinu budiž "Rodinný výlet do sklárny Moser", kde se můžete podívat přímo pod ruce uznávaných mistrů sklářského řemesla. Aktuální dobu viděnou očima fotografa a jeho vnímání covidové pandemie ocení všichni návštěvníci "výstavy fotografií Vzkaz pro tento den", kterou můžete navštívit v Chebu. Bohatý kulturní program pro malé i velké návštěvníky přináší "Horní hrad v Krásném lese", který zve ke zřícenině hradu Haunštejn.

 

Ústecký kraj

Prožití nadcházejících státních svátků lze spojit s koupáním u bazénu, procházkou v přírodě, návštěvou honosného zámku či jucháním na hudebním koncertě. Především děti potěší nová výstava "Pohádkový svět na zámku Červený hrádek u Jirkova", kde se můžete těšit na postavy z pohádek o Karkulce, Perníkové chaloupce či Vodníka. Historii měření času a jeho pomyslného zachycení slibuje "Muzeum hodin v Klášterci na Ohří", které láká k návštěvě všechny věkové kategorie. Zakoupit si lahodný produkt z nabídky regionálních farmářů můžete na "Trzích v Ředhošti". Události spojené s koncem II. světové války ve zdejším kraji zachycuje "výstava Osvobození 1945 v Ústí nad Labem". Unikátní fotografie zachycující historii i přítomnost Ústeckého kraje přináší "výstava fotografa Rudolfa Jenatschkeho".

 

Liberecký kraj

Předpokládáme, že první červencový týden potáhne většinu našich čtenářů za osvěžením k vodě. Ovšem alespoň některé bezesporu nalákáme na i na vnitřní osvěžení v osvědčeném "Aquaparku Babylon v Liberci", kde se v pohádkových kulisách můžete cachtat i si zadovádět na některé z klouzaček. Výpravu do dalekých krajin slibuje "Výstava Tajemná Indonésie", která představí oblasti Nové Gunieje, Pacifiku i Šalamounových ostrovů. Nezapomenutelný den v prostředí Českého ráje nabízí "Šťastná země Radvánovice", lákající do neortodoxního zábavního parku v přírodě. Poučení i zábavu pro menší i větší děti přináší interaktivní expozice "Obří srdce i kouzelná zkumavka v IQlandii", která nechá všechny zájemce pomyslně nahlédnout do útrob lidského těla.

 

Královehradecký kraj

Nacházející státní svátky si obyvatelé Královehradeckého kraje mohou zpříjemnit například návštěvou "koncertu Čechomoru v rámci Kooperativa tour 2020", který i věrné příznivce tohoto kreativního uskupení překvapí akustickým vystoupením rozehrávajícím fantazii a představivost posluchačů. Prodloužený víkend je ideální příležitostí pro rodinný výlet do "Fly Zone Parku v Hradci Králové", který nabízí širokou škálu aktivit pro malé i dospělé na trampolínách, překážkové dráze či atypické horolezecké stěně. Poměrně nedávno byl otevřen i "Dětský koutek Futurum", který ve východočeské metropoli láká na pestrobarevné aktivity a program plný lákavých akcí. Hrad a zámek ve Starých Hradech láká na návštěvu "Draků na hradě", který představí pohádkovou atmosféru na několika návštěvnických okruzích. O víkendu si na své přijdou i milovníci dobrého jídla a pití, které nelze nepozvat na "Dětenický food market ve zdejším zámeckém parku".


Pardubický kraj

Pokud si o nadcházejících volných dnech najdete chvilku na návštěvu některé z kulturních akcí, doporučujeme především návštěvu unikátní ""expozice Alfons Mucha, kterou nalezneme v regionálním muzeu v Chrudimi. Spolu s rytířem Toulovcem se můžete zúčastnit "pohádkové prohlídky Litomyšlí", která Vám neobvyklou optikou představí krásy a zajímavosti tohoto nádherného města. Den plný zábavy, zvířátek a autentického venkova přináší návštěva "Babiččina dvorečku v Licibořicích", kde si děti mohou pohladit zvířátka a seznámit se s řemesly našich předků. Na ploše 5 hektarů si můžete vyzkoušet stále oblíbenější "Fotbalpark v Litomyšli", který zahrnuje na 18 jamek a příjemné okolní zázemí.


Kraj Vysočina

O nadcházejících volných dnech si jistě rádi zpříjemníte vlahé letní večery návštěvou některé z kulturních akcí. Obzvláště rádi Vám přinášíme pozvání na "Kulturní festival Vysočina fest", který se uskuteční pochopitelně s nezbytnými hygienickými opatřeními. Po dlouhých měsících se můžete dočkat i akustické sestavy skupiny Čechomor, která zahraje posluchačům v Kyjově v rámci "Kooperativa Tour 2020". V rámci "Svatoprokopské pouti v Třebíči" k návštěvě lákají desítky zábavných atrakcí a několik prodejních stánků. Od tohoto víkendu pak startuje báječný program "Letních dětských prohlídek v zámku ve Žďáru nad Sázavou". Jedenáct červencových večerů lákáme i do "letního kina za zimákem". Unikátní sondou do života velmi důležitých tvorů naší planety slibuje "výstava Včela: Cesta do včelího města", kterou můžete obdivovat ve Žďáru nad Sázavou.


Jihomoravský kraj

Málokde se oslavy našich významných křesťanských hrdinů konají s takovou intenzitou, jako v religiózně silném Jihomoravském kraji. Proto bychom Vás rádi co nejsrdečněji pozvali na "Výcvik arkebuzířů z období třicetileté války na hradě Veveří", který bude jedinečnou akcí s historickým podtextem. Rodiny s dětmi mohou strávit krásný den v "rodinném zábavním parku Bongo", který nabízí spoustu atrakcí a s nimi spojených unikátních zážitků. Výjimečnou atmosféru autenticity zažijí všichni návštěvníci "multimediální expozice Napoleon na zámku", která láká do Slavkova u Brna, kde se odehrávaly klíčové události evropských dějin počátku 19. století. Opojnou sondou do života Slovácka může být "Den plný zážitků v Mikulčicích", který zve na sousedskou vzájemnost, lahodné víno a typickou moravskou dědinu. Vyzkoušet si vlastní kůži roli archeologa můžete v expozici "Časoprostor pro hrátky s historií v muzeu Blanenska".

 

Olomoucký kraj

O nadcházejících volných dnech si můžete v Olomouckém kraji vyrazit na několik zajímavých akcí, které potěší a poučí všechny jejich návštěvníky. Bezesporu se to dá říci o "Pochodu Mánesovou stezkou", který nás zavede do bezprostředního okolí malebných Čech pod Kosířem. Okouzlující vůně, dobré jídlo, zábavné atrakce a všude plnou blankytně modrých levandulí zažijí všichni účastníci "Bezděkovského levandulového festivalu v Úsově". Do doby vrcholného středověku Vás pak zavedou "Kostýmované prohlídky zámku v Čechách pod Kosířem", které jsou volně inspirovány falešným eposem o Hanzelburgu. Velké popularitě se od doby svého nedávného otevření těší "Africké safari v ZOO Olomouc", které nabízí pohled na krásná zvířata z elegantního safarivláčku. Zajímavým tipem pro milovníky počítačových her a neobvyklých zážitků bude nová "Virtuální realita v Olomouci", která rozdává adrenalin a zážitky po hrstech.



Zlínský kraj

Návštěva Zlínského kraje je zážitkem sama o sobě a my k ní přidáme ještě několik zajímavých akcí, které jistě přilákají pozornost širokého spektra našich čtenářů. O nadcházejícím víkendu srdečně zveme na "Kooperativa Tour 2020 a vystoupení Čechomoru akusticky", které moravskou skupinu představí v unikátní akustické poloze. Možná nejvýznamnějšího rodáka z Kroměříže představí ve speciálním programu a moderní expozici "zážitková expozice Karla Kryla", představující rozmanité písničkářské i básnické dílo našeho Bohem nadaného umělce. Interaktivní expozice pro celou rodinu spolu s virtuálním výletem do minulosti nabízí "Zámek ve Zlíně a projekt Orbis Pictus", připomínající život a dílo Jana Amose Komenského. Jak blízko či naopak daleko máme ke každodennímu životu a zvykům našich předků můžete posoudit na unikátním programu "Jak jde krok, tak se stroj", rozehraném po celé ploše Valašského muzea v přírodě.


Moravskoslezský kraj

Na severní Moravě si o nacházejícím prodlouženém víkendu můžete užít volné chvíle například návštěvou "Ristorante Pellegrino", která přináší do severomoravské metropole pravou italskou kuchyni a výhradně čerstvé suroviny přímo z Itálie. Pro nebojácné čtenáře pak přinášíme pozvánku do "Únikových místností napříč severní Moravou", které jsou skvělou příležitostí jak strávit čas s rodinou či přáteli. Rodiny s dětmi jistě ocení návštěvu "Funparku Žirafa", kde najdete množství nápaditých prolézaček, 7D kino či dětské trampolíny. Nejdelší motorkářskou dráhou na celé Moravě je ta ve Frenštátu pod Radhoštěm, kde se nachází "Půjčovna motokár Frenkart" a můžete si zde otestovat své řidičské schopnosti.





Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

We Love Bubliny 2024 - Praha

03.05.2024 - 05.05.2024
Praha

Tři dny plné (nejen) vynikajících bublin, skvělého jídla, hudby a letní pohody. V krásném prostředí Písecké brány na…

Thermal Beer&Grill Fest vol. 2 2024…

03.05.2024 - 04.05.2024
Promenáda před hotelem…

Návštěvníci jsou zváni na 2. ročník festivalu Thermal Beer & Grill Fest, kde budou moci ochutnat piva od malých i…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 4. květen

Dnes má svátek Květoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete