Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 2.-3. května

Nadcházející víkend bude pro mnohé jistě ve znamení hokejového mistrovství světa, které se koná v Praze a v Ostravě. Pro ty, kteří ale na víkend hledají jiný program přinášíme několik tipů a pozvánek.

Nadcházející víkend bude pro mnohé jistě ve znamení hokejového mistrovství světa, které se koná v Praze a v Ostravě. Pro ty, kteří ale na víkend hledají jiný program přinášíme několik tipů a pozvánek.

Praha

O víkendu se se vypravte třeba do Creative World, kde se konají Májové dny s Playmobilem plné hraní a zábavy pro děti. V sobotu si tamtéž pro Vás navíc připravili Den zdraví, kde se dovíte o moderních holistických diagnostických a léčebných metodách. První květnový víkend v Celetné ulici Vás možná zaujme Irský máj, multižánrový festival věnovaný Irsku. Pokud Vás láká spíš si pořádně zaběhat, pak Vás zveme na Volkswagen maratonský víkend. V rámci oslav květnového vítězství se v sobotu koná rekonstrukce bojů u chodovské školy, kde uvidíte dobové uniformy a bude se střílet z historických zbraní. Nebo můžete s dětmi vyrazit na kurz vaření určený přímo dětem, který je nejen pobaví, ale také něco naučí.

Středočeský kraj

Do Hostína u Vojkovic se vypravte v sobotu na tradiční chřestové slavnosti. Ve starobylé Kouřimi se v sobotu koná Kouřimská padesátka, veřejný amatérský cyklistický závod. Cyklistická akce pro amatéry se koná také v Nymburce, kde startuje Postřižinský cyklootvírák. A pokud Vás zajímá, jak se žilo v pravěku, pak vyražte na hrad Točník, koná se tam tradiční akce Mamuti na Točníku. Na hradě Křivoklát se v sobotu koná koncert Jaroslava Hutky

Jihočeský kraj

V sobotu startuje v Písku Švejkova padesátka, tradiční turistický pochod. V jihočeských Chelčicích se konají Slavnosti květů, nezvyklá sportovně-osvětová akce, která spočívá v jízdě na kolech kvetoucími sady. V sobotu v Písku také vystoupí skupina Arakain a Lucie Bílá

Plzeňský kraj

Od pátku do neděle probíhá v Plzni Pivní festival. Zcela nová akce se koná v Letinách na návsi. Tam u příležitosti oslav 70 let od osvobození se koná Letinská pivní slavnost. V Domažlicích se v neděli můžete vydat za Vítáním ptačího zpěvu. Otevírání Sládkovy Lesní studánky se koná v neděli ve Zbirohu.

Karlovarský kraj

V sobotu 2. května si v Karlových Varech nenechte ujít Czech Food festival Karlovy Vary, kde se představí vyhlášené kuchařské týmy se svými specialitami. A pokud na festival vyrazíte s dětmi, tak pro ně bude jistě zajímavá Pizza školička, kde se malí kuchaři a kuchařky budou moci vyzkoušet přípravu pizzy.

Liberecký kraj

Slavnostní otevření lázeňské sezóny proběhne v sobotu v Lázních Libverda. V sobotu se můžete vypravit poznávat krásy Lužických hor na tzv. Lužické padesátce, tradičním turistickém pochodu. Dětské hřiště Smeťák v Liberci zve v sobotu na opožděné pálení čarodějnic pro ty, kteří je nestihly v ten správný den.

Kraj Vysočina

V Jemnici se koná MTB závod horských kol O putovní pohár Barchanu. Naopak Westernové městečko Šiklův mlýn zve na Mistrovství ČR v cross country. Opožděné pálení čarodějnic si můžete užít také ve městě Žirovnice.

Olomoucký kraj

V sobotu se koná Večerní slet čarodějnic v ZOO Olomouc, při níž se můžete těšit na komentovaná krmení zvířat, fotosoutěž o nejhezčí mládě a další. V Olomouci se koná bruslení s maskotem.

Jihomoravský kraj

Od pátku do soboty se v Brně koná tradiční studentský Majáles, při němž vás čeká spousta muziky a dobré zábavy. Do Kateřinské jeskyně v Blansku se slétnou v sobotu čarodějnice. V Hodoníně proběhne 2. května slavnostní zahájení lázeňské sezóny. Ve Velkých Bílovicích si nenechte ujít výstavu vín. Otevřené sklepy můžete také navštívit ve Velkých Pavlovicích.

Zlínský kraj

V Luhačovicích se koná festival kazuistik. Ve Zlínské zoo na zámku Lešná mají připravené na prodloužený víkend pohádkové prohlídky zámku. Ve Zlíně se můžete vypravit na tradiční zlínskou pouť.

Moravskoslezský kraj

V Ostravě v areálu GARAGE Martinov se koná 7. ročník festivalu minipivovarů.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete